ΤΟΠΙΚΑ

Προσπαθήσαμε πολύ, δουλέψαμε σκληρά και τελικά τα καταφέραμε!

Προσπαθήσαμε πολύ, δουλέψαμε σκληρά και τελικά τα καταφέραμε!
Ο δήμαρχος Κώστας Κουκάς απόλυτα ικανοποιημένος απο το τεράστιας σημασίας έργο στο λιμάνι της Μυκόνου

Την απόλυτη ικανοποίηση του με ανάρτηση στο Διαδίκτυο και τις ευχαριστίες του στον περιφερειάρχη εξέφρασε ο δήμαρχος Μυκόνου Κωστας Κουκάς.
Τόνισε χαρακτηριστικά:

Προσπαθήσαμε πολύ, δουλέψαμε σκληρά και τελικά τα καταφέραμε!

Η ολοκληρωμένη μελέτη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για την αναβάθμιση του συστήματος προσκρουστήρων του νέου λιμένα Μυκόνου, ύψους 3.500.000 ευρώ, προκρίθηκε μεταξύ άλλων προτάσεων και εντάχθηκε πανηγυρικά στο ΕΣΠΑ 2014-2020, εξασφαλίζοντας έτσι την αντίστοιχη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση!

Στο τμήμα του Νέου Λιμένα που περιλαμβάνει τον τερματικό σταθμό κρουαζιέρας, το υπάρχον σύστημα προσκρουστήρων, αποτελούμενο από προσκρουστήρες τύπου Μ (“Leg Fenders”), κρίνεται ανεπαρκές και πρέπει να αντικατασταθεί, λόγω της σημαντικής αύξησης του μεγέθους των τουριστικών σκαφών την τελευταία δεκαετία και κυρίως των κρουαζιερόπλοιων σε μεγέθη σημαντικά μεγαλύτερα από το πλοίο σχεδιασμού που χρησιμοποιήθηκε για τη διαστασιολόγηση του υφιστάμενου συστήματος προσκρουστήρων, καθώς και λόγω της ανάγκης για ασφαλή εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιων.

Σχετικά με τον επιβατικό λιμένα, λαμβάνοντας υπόψη το ότι οι ήδη υφιστάμενοι προσκρουστήρες έχουν υποστεί καταστροφές από την πρυμνοδέτηση και εν γένει την εξυπηρέτηση των πλοίων που διέρχονται έως σήμερα σε αυτόν σε συνδυασμό με τις έντονες καιρικές συνθήκες, καθώς ο λιμένας είναι εκτεθειμένος σε βόρειους ανέμους, κρίνεται αναγκαία η αναβάθμιση όλων των υφιστάμενων ελαστικών προσκρουστήρων από νέους, οι οποίοι θα είναι επαρκείς για την ασφαλή εξυπηρέτηση των ανωτέρω πλοίων.

Συνεχίζουμε με άκομα μεγαλύτερο πάθος, περισσότερη όρεξη για δουλειά και σιγουριά για το μέλλον!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο για την άψογη συνεργασία και την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος, την διοικηση και τους δημοτικούς υπαλλήλους του Λιμενικού μας Ταμείου που αγωνίστηκαν και πίστεψαν σε αυτή την απαραίτητη αναβάθμιση του λιμανιού μας.

#μυκονος #mykonos

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.