ΤΟΠΙΚΑ

Προσωπικός γιατρός: Άνοιξε η πλατφόρμα – Πώς η εγγραφή για Ν.Αιγαίο και Αττική

Προσωπικός γιατρός: Άνοιξε η πλατφόρμα – Πώς η εγγραφή για Ν.Αιγαίο και Αττική
Άνοιξε η πλατφόρμα για Αττική και Νότιο Αιγαίο για τον προσωπικό γιατρό. Πώς θα κάνει εγγραφή.

Ανοιχτή είναι η πλατφόρμα από το απόγευμα της Πέμπτης (1/9) για εγγραφή και επιλογή προσωπικού γιατρού.

Η πλατφόρμα (πατήστε ΕΔΩ) είναι στον αέρα ώστε να επιλέξουν τον προσωπικό τους γιατρό οι πολίτες άνω των 16 ετών σε αυτές τις δυο περιοχές μετά από ένα μήνα καθυστέρηση.

Να σημειωθεί εδώ ότι η πλατφόρμα είναι ήδη ανοιχτή από την 1η Αυγούστου για εγγραφές των πολιτών στις περισσότερες ελληνικές περιφέρειες, ενώ από σήμερα αυτή τη δυνατότητα θα έχουν και οι πολίτες της Αττικής και του Νοτίου Αιγαίου.

Προσωπικός γιατρός: Πώς η εγγραφή στην πλατφόρμα

Η εγγραφή σε προσωπικό γιατρό πραγματοποιείται ηλεκτρονικά, είτε από τον πολίτη μέσω της πλατφόρμας εγγραφής πολιτών, είτε από το διοικητικό και λοιπό προσωπικό των δημόσιων φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας της ΠΦΥ, ή τους προσωπικούς ιατρούς.

Ο πολίτης εγγράφεται σε προσωπικό γιατρό με τους εξής τρόπους:

  1. μέσω της πλατφόρμας εγγραφής σε προσωπικό γιατρό (πατήστε ΕΔΩ) όπου η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ του πολίτη.
  2. αυτοπροσώπως σε δομή υγείας Π.Φ.Υ. ή σε προσωπικό γιατρό, φέροντας μαζί του τον ΑΜΚΑ του και προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο.
  3. Εγγραφή και μέσω φαρμακείων από τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου

Όλες οι αιτήσεις των πολιτών γίνονται αποδεκτές, μέχρι τη συμπλήρωση του νόμιμου ορίου των 2.000 εγγεγραμμένων πολιτών ανά γιατρό.

Οι ανασφάλιστοι έχουν τη δυνατότητα να εγγράφονται κατόπιν αιτήσεώς τους σε προσωπικό γιατρό συμβεβλημένο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., εφόσον δεν δύναται να καλυφθούν από προσωπικό γιατρό των δημόσιων μονάδων Π.Φ.Υ.

Προσωπικός γιατρός: Βήμα βήμα η εγγραφή – Γιατί να το κάνουμε

Μετεγγραφή σε άλλο γιατρό: Πότε επιτρέπεται

Κάθε άτομο έχει το δικαίωμα εγγραφής μόνο σε έναν προσωπικό γιατρό. Μετεγγραφή σε άλλο προσωπικό γιατρό επιτρέπεται μία φορά ανά έτος, το οποίο ξεκινά από την ημερομηνία εγγραφής του πολίτη.

Σε περίπτωση αλλαγής Διοικητικής Περιφέρειας εντός του έτους ο πολίτης έχει το δικαίωμα μίας επιπλέον μετεγγραφής.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.