ΤΟΠΙΚΑ

Πρόσκρουση του ΣΑΟΝΗΣΟΣ στην Δραπετσώνα λίγο πριν δρομολογηθεί στα ενδοκυκλαδικά

Πρόσκρουση του ΣΑΟΝΗΣΟΣ στην Δραπετσώνα λίγο πριν δρομολογηθεί στα ενδοκυκλαδικά

Πρόσκρουση δεμένων πλοίων προκλήθηκε στο μώλο της Δραπετσώνας, μεταξύ των οποίων και του ΣΑΟΝΗΣΟΣ, το οποίο από την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένο να δρομολογηθεί στην ενδοκυκλαδική γραμμή.

Από την πρόσκρουση, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, δεν προέκυψαν σοβαρές ζημιές στα πλοία.
Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος αναφέρει:

Τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν κόπηκαν οι πρωραίοι κάβοι πρόσδεσης του Ε/Γ-Τ/Χ “ALKADARA DOS ” ελληνικής σημαίας, το οποίο ήταν πρυμνοδετημένο στο νέο μώλο Δραπετσώνας, με αποτέλεσμα την πρόσκρουση του στο Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΑΟΝΗΣΟΣ” Ν.Π. 12489 και αυτό με τη σειρά του στο Ε/Γ-Ο/Γ «SUPERSTAR II» σημαίας Κύπρου.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ούτε και πρόβλημα στην ευστάθεια και την στεγανότητα των πλοίων.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους των προαναφερθέντων πλοίων μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικών μετά από ζημιά από τους παρακολουθούντες τα πλοία νηογνώμονες.

Επίσης, τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή του νέου μώλου Δραπετσώνας, το πρυμνοδετημένο Φ/Γ-Ο/Γ πλοίο “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” Ν.Π. 12860 προσέκρουσε στο Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΜΥΡΝΑ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ” Ν.Π. 12639, προκαλώντας του υλικές ζημιές.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων των πλοίων μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικών μετά από ζημιά από τους παρακολουθούντες τα πλοία νηογνώμονες.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.