ΤΟΠΙΚΑ

“Προσευχηθείτε για την ανάπαυση της ψυχής όσων αδόκητα χάθηκαν στα Τέμπη”

“Προσευχηθείτε για την ανάπαυση της ψυχής όσων αδόκητα χάθηκαν στα Τέμπη”
Αφιερωμένη στα θύματα των Τεμπών η λιτανεία της ιεράς εικόνας από την Παναγία Τουρλιανή στη Χώρα

“Προσευχηθείτε για την ανάπαυση της ψυχής όσων αδόκητα χάθηκαν στα Τέμπη”, είπε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος και προέτρεψε τους πιστούς να τιμήσουν τους νεκρούς προ της ιεράς Εικόνας της Παναγίας Τουρλιανής στη Μύκονο
Στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Άνω Μεράς Μυκόνου, το πρωί του Σαββάτου η μεγάλη τοπική γιορτή και η λιτανεία της εικόνας από την Άνω Μερά στη Χώρα, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Μονής, Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου, των Αρχιερατικών Επιτρόπων Μυκόνου και Άνω Μεράς, Πρωτοπρεσβυτέρων Πέτρου Μαραγκού και Βασιλείου Τζανιδάκη και των Διακόνων, και την παρουσία των Βουλευτών Γιάννη Βρούτση, Κατερίνα Μονογυιού, Φίλιππου Φόρτωμα, του δημάρχου, Κωνσταντίνου Κουκά,  Δημοτικών Συμβούλων, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Άνω Μεράς, της Γ. Γραμματέως του Υπουργείου Εξωτερικών κας Βίκυς Λοΐζου και πολλών εκπροσώπων τοπικών φορέων του νησιού, όπως και πλήθους απλού κόσμου κάθε ηλικίας.

Ομιλών προ της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Τουρλιανής, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν ώστε ο Κύριος να αναπαύσει την ψυχή όσων αδόκητα χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών μετά των Αγγέλων και των Αγίων, και να προσφέρει στους γονείς, τους οικείους και τους φίλους τους υπομονή και παρηγορία, με την βεβαιότητα της Αναστάσεως, και δύναμη, ώστε να αντιμετωπίσουν αυτή την από κάθε άποψη δύσκολη στιγμή.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ετέθη επικεφαλής της, κατά το τοπικό έθιμο, πανδήμου λιτανευτικής καθόδου της εφεστίου Εικόνας της Μονής, της Παναγίας Τουρλιανής προς τη Χώρα της Μυκόνου και τον Ιερό Ναό Παναχράντου, στον οποίο θα παραμείνει μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου.

Αφιχθείσης της Λιτανείας στα πρόπυλα του Ιερού Ναού Παναχράντου, του οποίου ο Εφημέριος, Πρωτοπρ. Βασίλειος Τζανιδάκης είχε προετοιμάσει εντυπωσιακή υποδοχή της Ιεράς Εικόνας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής για την μέριμνά του προς αυτήν, τη συντήρηση και τον εξωραϊσμό της, και τον Εφημέριο του Ναού, για τον πρευπρεπισμό της υποδοχής, συνεχάρη τους Μυκονίους, διότι σε εποχές απαξίωσης πνευματικών αξιών και ιδανικών αυτοί επιμένουν να τηρούν τις πατρώες παραδόσεις τους και να τις μεταλαμπαδεύουν στα παιδιά τους, γεγονός που συνιστά ελπίδα για το μέλλον της Μυκόνου και της Πατρίδας μας, αλλά και των ίδιων των παιδιών, και ευχήθηκε σε όλους για την Αγία Τεσσαρακοστή.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.