ΤΟΠΙΚΑ

Προς Στρατηγική Επένδυση νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μύκονο – Οι νέες επενδύσεις των Αράβων της Monterock

Προς Στρατηγική Επένδυση νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μύκονο – Οι νέες επενδύσεις των Αράβων της Monterock

Προς Στρατηγική Επένδυση οδεύει νέα 5άστερη ξενοδοχειακή επένδυση στη Μύκονο με τα πλάνα της Monterock για το νησί να περιλαμβάνουν νέα πολυτελή ξενοδοχεία σε συνεργασία με μεγάλα ξενοδοχειακά brands.

Η νέα επένδυση στη Μύκονο αφορά τη «Δημιουργία ξενοδοχειακού συγκροτήματος 5* στη θέση Καλαφάτη Μυκόνου».

Φορέας της επένδυσης είναι η DISTINCTION RESORTS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.» με διακριτικό τίτλο DISTINCTION RESORTS, που αποτελεί μέλος του Ομίλου Monterock International. Ο συνολικός προϋπολογισμός του επενδυτικού έργου ανέρχεται σε 81.194.185,35 ευρώ, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν κατά βιώσιμο τρόπο, 250 θέσεις εργασίας.

Η παρούσα επένδυση αφορά στη λειτουργική συνένωση πέντε όμορων γηπέδων (1,2,3,9,23) στην εκτός σχεδίου περιοχή «Καλαφάτη – Κάτω Βουνί» στη Μύκονο με σκοπό την ίδρυση νέου ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Η συνολική δόμηση της εν λόγω τουριστικής ανάπτυξης ανέρχεται σε 9.887,10 τ.μ.2 και λοιπών υποστηρικτικών υποδομών, σε συνολική έκταση οικοπέδων 79.973,63 τ.μ.2.

Η επένδυση βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση από την Enterprise Greece και εφόσον εγκριθεί θα υπαχθεί στο καθεστώς Στρατηγικών Επενδύσεων 1.

Οι άλλες μεγάλες επενδύσεις της Monterock

To 2022 oριστικοποιήθηκε η συμφωνία μεταξύ των Monterock International και Notion – Ανάπτυξη Ακινήτων Α.Ε. για την απόκτηση από την πρώτη μετοχών της Benestar Α.Ε. η οποία διαχειρίζεται το ξενοδοχειακό συγκρότημα Kenshό Psarou στην διάσημη παραλία της Μυκόνου.

Σημειώνεται ότι το “Kensho Boutique Hotels & Villas” είναι το ελληνικό luxury brand που έθεσε διεθνώς τα νέα δεδομένα στον χώρο των boutique hotels και καθιέρωσε την Μύκονο σαν προορισμό υψηλής αισθητικής και απαράμιλλης παροχής υπηρεσιών έχοντας στην ομπρέλα του το ‘’Κensho Ornos Beach’’ 35 δωματίων που ολοκληρώθηκε το 2016 στη Μύκονο κι έχει βραβευθεί ως το καλύτερο boutique ξενοδοχείο στον κόσμο καθώς επίσης και το πολυβραβευμένο ‘’Kensho Psarrou’’ που άνοιξε το 2018 και πλέον αποτελείται από 31 ξεχωριστές σουίτες και δύο βίλλες μοναδικής αισθητικής 4 & 5 δωματίων αντίστοιχα.

Η εξαγορά πακέτου μετοχών της Benestar, θυγατρικής της Notion, έγινε από την Monterock International που κινητοποίησε επενδυτικά κεφάλαια από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η κίνηση αυτή ουσιαστικά αποτελεί μία ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό από διεθνή κεφάλαια και έρχεται σε συνέχεια των τουριστικών επενδύσεων που ήδη έχουν σε εξέλιξη στην Μύκονο οι δύο πλευρές, για (δύο διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες) το One & Only στην περιοχή «Καλαφάτης» και το project της Aman Resorts στην θέση «Καραμπέτης».

Η Monterock International είναι ένα Private Equity Fund με παρουσία, σήμερα, σε 16 χώρες και επενδύσεις στον χώρο των Media, του Hospitality, του Real Estate, των Τραπεζών, της Ψυχαγωγίας, της Βιομηχανικής Τεχνολογίας και Παραγωγής και της Πράσινης Ενέργειας.

Το 2022 η Monterock International μαζί με τη Nobu Hospitality άνοιξαν και στη Σαντορίνη το πρώτο ξενοδοχείο Nobu στην Ελλάδα, Nobu Hotel & Restaurant Santorini.

Η αλυσίδα Nobu Hospitality έχει ιδρυθεί από το γνωστό Αμερικανό ηθοποιό Robert De Niro, το διάσημο Ιάπωνα σεφ Nobu Matsuhisa και τον παραγωγό ταινιών Meir Teper.

bizness.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.