ΤΟΠΙΚΑ

Προς ναυάγιο η δημιουργία ξενοδοχείων “καραντίνας” στις Κυκλάδες – Γιατί αρνούνται οι γιατροί

Προς ναυάγιο η δημιουργία ξενοδοχείων “καραντίνας” στις Κυκλάδες – Γιατί αρνούνται οι γιατροί

Η ελληνική επιστημονική κοινότητα δε φαίνεται διατεθημένη να συνεργαστεί για τον καθορισμό ξενοδοχείων “καραντίνας” στα νησιά, όπως προβλέπει το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τα μέτρα πρόληψης στη διασπορά της πανδημίας.

Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων Παναγιώτα Βούλγαρη έχει υπό την υγειονομική «ευθύνη» της 24 νησιά, ενώ συνολικά υπάρχουν 500 γιατροί- μέλη στον Σύλλογο. Και το ζήτημα είναι ότι 15 από τα 24 νησιά διαθέτουν μόνο περιφερειακό ιατρείο, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την υγειονομική κάλυψη και των τουριστών.

Αυτός είναι και ένας άλλος λόγος ανησυχίας για τον ιατρικό κόσμο των Κυκλάδων που δεν δείχνει διάθεση να συνεργαστεί για τον καθορισμό ξενδοχείων καραντίνας στα νησιά του νομού. Παρόμοιο φαινόμενο εμφανίζεται στους περισσότερους τουριστικούς νομούς της χώρας. «Το πρόβλημα ανεύρεσης γιατρών είναι κατεξοχήν δικό μας πρόβλημα εδώ στις Κυκλάδες καθότι 15 νησιά δεν έχουν καν νοσοκομείο. Υπάρχουν διαφορετικές συνθήκες σε κάθε νησί. Για παράδειγμα η Σύρος έχει νοσοκομείο, όπως και η Σαντορίνη. Όχι όμως η Σίκινος, η Ανάφη, η Κίμωλος, η Αντίπαρος και άλλα νησιά…»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.