ΤΟΠΙΚΑ

Προς κατάργηση οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις – Τι θα γίνει με τον έλεγχο Δήμων και Περιφερειών

Προς κατάργηση οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις – Τι θα γίνει με τον έλεγχο Δήμων και Περιφερειών

Σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία επιτελικού κράτους και αυτοδιοίκησης προωθεί η κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών.

Εκτός από την αλλαγή του εκλογικού νόμου σε Δήμους και Περιφέρειας, προγραμματίζονται οι παρακάτω αλλαγές:

-Αποδυναμώνονται οι 7 Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Θα παραμείνουν σε αυτές ελάχιστες αρμοδιότητες που δε μπορούν να μετακινηθούν λόγω Συντάγματος (δάση-ύδατα κλπ). Πολλές από τις σημερινές τους αρμοδιότητες θα περάσουν στις Περιφέρειες, ενώ οι Αποκεντρωμένες Αυτοδιοικήσεις δε θα είναι υπεύθυνες για τον έλεγχο νομιμότητας των αποφάσεων δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων.

-Οι αποφάσεις των συμβουλίων θα είναι άμεσα εκτελεστές και η όποια προσφυγή θα παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης. Ωστόσο, το ποιες κατηγορίες αποφάσεων θα πηγαίνουν αυτεπάγγελτα για έλεγχο και ποιες θα είναι άμεσα εκτελεστές, θα αποφασιστεί σε συνεργασία υπουργείου του Εσωτερικών και της ΚΕΔΕ.

-Ο αυτεπάγγελτος έλεγχος και οι ενστάσεις θα εξετάζονται από νέα ελεγκτική δομή που θα δημιουργηθεί. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ο τότε υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος είχε προαναγγείλει  τη δημιουργία νέου φορέα με 7 τέτοιους μηχανισμούς σε όλη τη χώρα, ο οποίος δεν θα υπάγεται στο ΥΠΕΣ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.