ΤΟΠΙΚΑ

Πρόγραμμα εθελοντικής δράσης για τη σήμανση, τη στείρωση και τον εμβολιασμό των αδέσποτων γατών στη νήσο Δήλο

Πρόγραμμα εθελοντικής δράσης για τη σήμανση, τη στείρωση και τον εμβολιασμό των αδέσποτων γατών στη νήσο Δήλο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα εθελοντικής δράσης περισυλλογής, σήμανσης, καταγραφής, στείρωσης, εμβολιασμού και παρακολούθησης των αδέσποτων γατών που διαβιούν στη νήσο Δήλο.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Μυκόνου, με την άδεια και την απαραίτητη συνδρομή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και κατόπ

ιν έγκρισης του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., από εθελοντές ευρωπαίους κτηνιάτρους.

Ειδικότερα, ο Δήμος Μυκόνου προχώρησε στην προμήθεια του απαραίτητου υγειονομικού εξοπλισμού προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία, καθώς και στην προμήθεια εμβολίων κατά της λύσσας και μικροτσίπ ευρωπαϊκών προδιαγραφών mini για γάτες, συνολικής αξίας 4.500 ευρώ, για την υλοποίηση αυτής της εθελοντικής δράσης.

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι ο έλεγχος του υπερπληθυσμού των γατών, ώστε να προωθηθεί η ευζωία τους και να ανακτηθεί η ισορροπία μεταξύ των ειδών της πανίδας του ευαίσθητου οικοσυστήματος της νήσου Δήλου.

Η επιτυχής έκβαση του εγχειρήματος οφείλεται στην εξαιρετική συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και των εθελοντών.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.