ΤΟΠΙΚΑ

Πρόεδρος NOΔE Kυκλάδων: «Είμαστε όλοι μια γροθιά και στηρίζουμε Γ. Χατζημάρκο»

Πρόεδρος NOΔE Kυκλάδων: «Είμαστε όλοι μια γροθιά και στηρίζουμε Γ. Χατζημάρκο»

Μήνυμα νίκης του συνδυασμού «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» στις Κυκλάδες μεταφέρει σε συνέντευξή του στη «δημοκρατική» ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κυκλάδων κ. Χρήστος Καφτηράνης, σχολιάζοντας συνάμα τις αποφάσεις των οργάνων της Νέας Δημοκρατίας για διαγραφές στελεχών.
Ο κ. Καφτηράνης μιλά ακόμη για δημοσιεύματα που εμφανίζουν υποψηφίους από τις Κυκλάδες να ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία σε μια προσπάθεια να περάσουν το μήνυμα της διάσπασης των δυνάμεων του κόμματος και της εσωστρέφειας.
Αναλυτικά η συνέντευξη του προέδρου της ΝΟΔΕ Κυκλάδων κ. Χρήστου Καφτηράνη
• Κύριε Καφτηράνη, ποιο είναι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις Κυκλάδες για τους υποψηφίους που υποστηρίζονται από τη Νέα Δημοκρατία;
Θέλω πριν σας απαντήσω στις ερωτήσεις να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία σας, γιατί μου δίνετε η ευκαιρία να μιλήσω και κυρίως να σας μεταφέρω από τις Κυκλάδες το πραγματικό πολιτικό κλίμα. Βαδίζουμε ολοταχώς και καλούμαστε σε μερικούς μήνες να δώσουμε πολλαπλές εκλογικές μάχες. Η Ν.Δ. δίνει την ίδια βαρύτητα σε όλες τις εκλογικές μάχες και θέλει να τις κερδίσει.
Η κάθε μια εκλογή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και τη δική της σημασία, όλες όμως είναι σημαντικές γιατί θα κρίνουν τη ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας, το μέλλον των νησιών μας και της Πατρίδας μας. Για τους λόγους αυτούς πρέπει να δώσουμε ο καθένας και η καθεμιά τον καλύτερο εαυτό μας ώστε οι μάχες αυτές να είναι νικηφόρες. Όχι φυσικά να ικανοποιήσουμε τον πολιτικό εγωισμό μας, αλλά για να φύγει η χειρότερη Κυβέρνηση όλων των εποχών και για να επιστρέψει η Χώρα μας στην ανάπτυξη και στην κανονικότητα.
Για το λόγο αυτό η Ν.Δ. αποφάσισε και στις Κυκλάδες να στηρίξει και να δώσει τη δυνατότητα σε πετυχημένους συμπολίτες μας να διεκδικήσουν κάποια θέση ευθύνης σε διάφορα ψηφοδέλτια των εκλογών της Αυτοδιοίκησης.
Στους Δήμους δεν έχει δοθεί ακόμη καμιά επίσημη στήριξη. Δόθηκε όμως επίσημη στήριξη, δια στόματος προέδρου, στον νυν περιφερειάρχη και εκ νέου υποψήφιο κ. Γιώργο Χατζημάρκο.  Η υποψηφιότητα και κυρίως η επίσημη στήριξη του κόμματός μας στον κ. Χατζημάρκο μάς χαροποίησε και μας ικανοποίησε ιδιαιτέρως.
Παρότι η ΝΔ έγκαιρα από το περασμένο καλοκαίρι ανακοίνωσε τη στήριξή της στην υποψηφιότητα του εν ενεργεία Περιφερειάρχη, στελέχη του κόμματός σας στηρίζουν ή συμμετέχουν σε αντίπαλο συνδυασμό που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς σχολιάζετε τα φαινόμενα αυτά;
Κοιτάξτε από τη στιγμή που επίσημα η Ν.Δ. στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Χατζημάρκου οφείλουν όλα τα κομματικά στελέχη να ευθυγραμμιστούν και να δώσουν την εκλογική μάχη μαζί με τον Χατζημάρκο.
Οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε την απόφαση του Προέδρου μας. Όποιος ή όποια για δικούς τους λόγους  επιλέγει κάτι διαφορετικό θέτει τον εαυτό του /της εκτός κόμματος. Σας διαβεβαιώ όμως ότι τα στελέχη μας στις Κυκλάδες είναι δίπλα στον υποψήφιο περιφερειάρχη και νυν περιφερειάρχη και θα δώσουμε μαζί τη μάχη των εκλογών, που όπως όλα δείχνουν θα είναι και πάλι νικηφόρα. Κάποια δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σας λέω με κάθε ειλικρίνεια και ευθύτητα, είναι τουλάχιστον ανακριβή. Για να τελειώνουμε με κάποια ονόματα που φέρονται ως κομματικά στελέχη. Καμιά κ.Πάπιτση και καμιά κ. Μαυρίκου είναι ή υπήρξαν στελέχη της Ν.Δ., η μεν πρώτη γνωρίζουν όλοι σε ποιο πολιτικό χώρο ανήκει η δε δεύτερη, επίσης, γνωρίζουν όλοι ότι ποτέ δεν υπήρξε στέλεχος της Ν.Δ., βεβαίως υπήρξε στέλεχος του γραφείου Βουλευτού των Κυκλάδων, λόγω μάλλον συγγένειας και όχι κομματικής ταυτότητας.
Επομένως, επαναλαμβάνω κατηγορηματικά ότι, κανένα στέλεχός μας δεν έχει θέσει υποψηφιότητα και ούτε στηρίζει άλλα ψηφοδέλτια. Είμαστε όλοι μια γροθιά και στηρίζουμε τον πετυχημένο περιφερειάρχη μας.
Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν διαγραφές στελεχών στα Δωδεκάνησα. Θα γίνει το ίδιο και στις Κυκλάδες;
Σας είπα και παραπάνω. Δίνουμε έναν αγώνα, σε όλα τα επίπεδα, με την πιο βλαπτική κυβέρνηση όλων των εποχών. Τον αγώνα αυτόν θα τον δώσουμε όλοι μαζί. Όποιος ή όποια δεν μπορεί να είναι μαζί μας  ή πιστεύει σε κάτι άλλο, θέτει τον εαυτό του/της εκτός κόμματος από μόνος του/της.
• Τι απαντάτε σε εκείνους που ενδεχομένως θα ισχυριστούν ότι οι διαγραφές υπονομεύουν την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας, δύο μόνο μήνες πριν από τις εκλογές; Ποιο είναι το πολιτικό μήνυμα των διαγραφών;
Η Ν.Δ. δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Η ενότητα και η σύμπνοια των στελεχών της είναι δεδομένη και ατσάλινη. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να δεχτεί καμιά συμπεριφορά που κρύβει ιδιοτέλεια και άλλου είδους σκοπιμότητα. Υπάρχει Πρόεδρος, υπάρχουν όργανα και οι αποφάσεις των οφείλουν να γίνουν σεβαστές.
• Αναμφίβολα, οι Περιφερειακές εκλογές έχουν κατεξοχήν πολιτικό χαρακτήρα. Ως Κυκλαδίτης, πώς αξιολογείτε την πενταετία του Γιώργου Χατζημάρκου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου;
Βεβαίως οι περιφερειακές εκλογές είχαν και έχουν πάντα πολιτικό χαρακτήρα. Η Ν.Δ. δεν κρύφτηκε και πρώτη από όλα τα κόμματα βγήκε και μίλησε στους πολίτες, γιατί δίνει βαρύτητα στις εκλογές του Β΄ βαθμού της αυτοδιοίκησης και για ποιο λόγο στηρίζει συγκεκριμένα πρόσωπα για το αξίωμα του περιφερειάρχη. Για τη δική μας περιφέρεια πιστεύω πως έκανε το αυτονόητο που είναι και το καλύτερο. Στηρίζει έναν πετυχημένο περιφερειάρχη.
Οι Κυκλάδες όπως πιστεύω και όλη  η περιφέρεια, αναγνωρίζουν τη θητεία του κ. Χατζημάρκου ως την καλύτερη όλων των εποχών.
Αυτό δεν το λέω επειδή στηρίζεται από το κόμμα μου ή επειδή είναι φίλος μου!!! Το λέω κρίνοντάς τον από τα αποτελέσματα. Όλα τα νησιά μας  και όλοι οι συμπολίτες μας μπορούν να το επιβεβαιώσουν και να είστε σίγουροι πως αυτό θα γίνει στις εκλογές. Το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι τέτοιο που θα δείξει πως οι Κυκλαδίτες δεν είναι αχάριστοι!!
Οι Κυκλάδες έχουν αποφασίσει στηρίζουν και ψηφίζουν τον πετυχημένο περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.