ΤΟΠΙΚΑ

Προάγγελος για ένα “δυναμικό” Πάσχα η κίνηση του τριημέρου στη Μύκονο

Προάγγελος για ένα “δυναμικό” Πάσχα η κίνηση του τριημέρου στη Μύκονο

Το πρώτο τουριστικό τριήμερο της φετινής σαιζόν είναι αυτό της 25ης Μαρτίου για τα νησιά των Κυκλάδων και ιδιαίτερα για την Μύκονο ήταν πολύ καλό.

Η κίνηση ήταν αυξημένη και τα νούμερα τα οποία καταγράφονται είναι πολύ καλά για τα δεδομένα της εποχής, δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας για τη φετινή περίοδο.

Παρά την αύξηση του μεταφορικού κόστους, δεν ήταν λίγοι αυτοί που επέλεξαν τις  Κυκλάδες γι αυτό το τριήμερο με πολλές εξοχικές κατοικίες να ανοίγουν, σχολικές εκδρομές να κάνουν την εμφάνισή τους, αλλά και επισκέπτες που δεν έχουν κάποια σχέση με τα νησιά να εκμεταλλεύονται αυτές τις μέρες για μια μικρή απόδραση.

Τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα τα οποία λειτουργούν αυτή την εποχή, έχουν ικανοποιητική πληρότητα το τριήμερο, ενώ στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην εστίαση και τη διασκέδαση η κίνηση είναι σαφώς αυξημένη και οι τζίροι ανεβασμένοι.

Ουσιαστικά, αυτό το τριήμερο αποτελεί προάγελλο για ένα εξαιρετικό Πάσχα το οποίο έρχεται σε μερικές εβδομάδες. Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά στις 19 Απριλίου και μέχρι την Λαμπροδευτέρα, στις 26 Απριλίου, είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει μια πολύ καλή περίοδος για τα νησιά από πλευράς τουριστικής κίνησης. Κι όλα τα παραπάνω αποκτούν μεγαλύτερη σημασία αν σκεφτούμε ότι τα προηγούμενα χρόνια, σε επίπεδο τουρισμού, δεν υπήρχαν ούτε τριήμερα, ούτε και Πάσχα λόγω των περιορισμών που ίσχυαν.

Πολύ κοντά στο φετινό Πάσχα είναι και η Πρωτομαγιά, η οποία μπορεί να πέφτει Κυριακή, ωστόσο, το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να μεταφερθεί για την Δευτέρα 2 Μαϊου, χαρίζοντας ένα ακόμη φετινό τριήμερο σε όλους, που σίγουρα θα αποτελέσει κίνητρο για αρκετούς να επισκεφθούν τα νησιά.

πηγη Cyclades24

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.