ΤΟΠΙΚΑ

Πρεμιέρα για τους 33ους Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου

Πρεμιέρα για τους 33ους Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου

Οι 33οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου εκκινούν σήμερα 8 Οκτωβρίου, την ίδια ημέρα με την 110η επέτειο από την απελευθέρωση του νησιού της Λήμνου από τον οθωμανικό ζυγό.

Η θεσμική διοργάνωση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον Δήμο Μυτιλήνης και τον Δήμο Δυτικής Λέσβου λαμβάνει χώρα 8 και 9 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Μύρινας.

320 αθλητές και αθλήτριες, 80 προπονητές και κριτές, 40 σωματεία ΣΕΓΑΣ, 10 σχολεία – σωματεία ΑμεΑ από 19 νησιά στη μεγαλύτερη γιορτή του κλασσικού αθλητισμού του Αιγαίου.

Μια διοργάνωση με στόχο τη διάδοση ολυμπιακού ιδεώδους και του αθλητικού πνεύματος, που δίνει τη δυνατότητα στους αθλητές και αθλήτριες του Αιγαίου να διακριθούν και να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, να ενισχύσουν τις σχέσεις των συμμετεχόντων από όλα τα νησιά και να γνωρίσουν ένα διαφορετικό νησί του Αιγαίου στην ετήσια αυτή συνάντηση.

Παράλληλα, οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου αποτελούν το έναυσμα για τη δημιουργία και τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην ελληνική νησιωτική επικράτεια, που θα μπορέσουν να προσελκύσουν όλο και περισσότερα νέα παιδιά που επιθυμούν να ασχοληθούν με τον κλασικό αθλητισμό.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.