ΤΟΠΙΚΑ

«Ποτέ ξανά κανείς πολίτης ή πολιτικός θύμα της βίας και του πολιτικού bullying»

«Ποτέ ξανά κανείς πολίτης ή πολιτικός θύμα της βίας και του πολιτικού bullying»
Σε ένα θέμα που το έχει βιώσει για τα καλά στην πολιτική του καριέρα στάθηκε στο συμβούλιο της Ευρώπης ο Κ.Κουκάς

Στο πλαίσιο της θεματικής συζήτησης του Κογκρέσου Τοπικών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης Council of Europe, με τίτλο “Ψεύτικες ειδήσεις, απειλές και βία-πιέσεις στους δημάρχους στην τρέχουσα κρίση στην Ευρώπη” ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς  ανέφερε:

“- Οι ψευδείς ειδήσεις “fake news” και ο λόγος που απευθύνεται στους άλλους με μίσος “hate speech”, δεν είναι κάτι θεωρητικό.
Το ζούμε καθημερινά.

Δεν σημειώνονται μονάχα σε μικρές κοινωνίες της Ευρώπης αλλά παγκόσμια, παραβιάζοντας όχι μόνο την πολιτική ζωή αλλά και την ιδιωτική ζωή των πολιτών.

– Κανένας πολίτης ή πολιτικός θύμα της βίας και του πολιτικού bullying, καμία ζωή καταδικασμένη από ένα ψέμα. Η δικαιοσύνη και τα δημοσιογραφικά σωματεία, πρέπει να επιληφθούν εντονότερα του θέματος, ώστε ο πολίτης να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του στην πολιτική συμμετοχή. Η πολιτική απάντηση οφείλει να είναι ένας ακέραιος δημοκρατικός λόγος ως φρένο στον «κίτρινο τύπο» και την βία που τον καλύπτει. Η πολιτική οφείλει να είναι και είναι αγώνας για δημοκρατία»

Μετά το πέρας των τοποθετήσεων, το προεδρείο του Κογκρέσου των Τοπικών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europeστο οποίο ο δήμαρχος κ.Κουκάς είναι  Αντιπρόεδρος, παρουσίασε επιστημονική έρευνα επί του θέματος, με στοιχεία, μαρτυρίες συμπεράσματα και μεθοδολογία μιας γόνιμης αντιμετώπισης.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.