ΤΟΠΙΚΑ

Πόσο κοστίζει η αγορά κατοικίας στην Μύκονο

Πόσο κοστίζει η αγορά κατοικίας στην Μύκονο
Δείτε όλες τις τιμές. Λόγω του ισχυρού αγοραστικού ενδιαφέροντος από το εγχώριο και διεθνές jet set οι τιμές δεν πέφτουν

Σε αντίθεση με το σύνολο της αγοράς ακινήτων, όπου οι τιμές υποχώρησαν έως και 60% στην κορύφωση της κρίσης, κατά το διάστημα 2011-2014, σε σχέση με το 2008, δύο κορυφαίοι προορισμοί της χώρας, η Μύκονος και η Σαντορίνη εμφάνισαν μεγάλη ανθεκτικότητα.
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές

Σύμφωνα με τα στοιχεία της E-Real Estates, στην Μύκονο για πολυτελή βίλα με πισίνα 120 τ.μ. – 250 τ.μ. που χτίστηκε μετά το 2000, ο μέσος όρος τιμών πώλησης κυμαίνεται από 1.300 ευρώ έως 4.220 ευρώ σε συνάρτηση με την περιοχή.

 

Πόσο κοστίζουν τα εξοχικά σε Μύκονο και Σαντορίνη

“Το νησί έχει καταφέρει να προσελκύσει επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ. Το ενδιαφέρον για τα ακίνητα προέρχεται από την Μέση Ανατολή, τις σκανδιναβικές χώρες, τις ΗΠΑ, όπως επίσης από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Μεγάλη Βρετανία. Ο προϋπολογισμός των ενδιαφερόμενων αγοραστών κυμαίνεται από 800.000 ευρώ έως 1,5 εκατ. ευρώ, με τη ζήτηση να αφορά κατοικίες όσο το δυνατόν εγγύτερα στη Χώρα της Μυκόνου και γενικότερα το νότιο τμήμα της” εξηγεί ο κ. Μπάκας.

Υπολογίζεται ότι το κόστος για την απόκτηση βίλας στην Μύκονο αντιστοιχεί στο ένα τρίτο της τιμής των αντίστοιχων ακινήτων στην Κυανή Ακτή της Γαλλίας.

Βέβαια, η αγορά κατοικίας στην Μύκονο αποτελεί όνειρο που λίγοι θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν. Έτσι, η ενοικίαση μίας πολυτελούς κατοικίας είναι ίσως η πιο προσιτή επιλογή, με το μίσθωμα να αυξάνεται με βάση την εποχικότητα και βέβαια την τοποθεσία.

 

dfsdfsdfsdf

πηγή capital.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.