ΤΟΠΙΚΑ

Πόσα ταξί και πόσα πολυθέσια υπάρχουν στη Μύκονο. Πόσα μπορούν να αντικατασταθούν

Πόσα ταξί και πόσα πολυθέσια υπάρχουν στη Μύκονο. Πόσα μπορούν να αντικατασταθούν

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, υπέγραψε χθες πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αντικατάσταση ΕΔΧ ΤΑΞΙ αυτοκινήτων, με έδρα εντός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με επιβατικά οχήματα έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων, δεδομένου ότι δεν έχει καλυφθεί μέχρι σήμερα ο εκ του νόμου προβλεπόμενος αριθμός αδειών ανά νησί, σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα και προκειμένου να καλυφθούν όλες οι άδειες.

Στον παρακάτω πίνακα που δημοσιοποίησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μπορείτε να δείτε αναλυτικά πόσες άδειες ταξί υπάρχουν στα νησιά των Κυκλάδων, πόσες αντικαταστάθηκαν με πολυθέσια ταξί το 2022 και πόσες μπορούν να αντικατασταθούν με τη νέα πρόσκληση που δημοσιεύτηκε.

Συνολικά, στις Κυκλάδες υπάρχουν 33 πολυθέσια ταξί, αλλά είναι διαθέσιμες ακόμη 114 άδειες.

Όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε, τα περισσότερα πολυθέσια ταξί λειτουργούν στην Σαντορίνη συνολικά 16, ενώ ακολουθεί η Νάξος με 4 και η Μύκονος με 3. Στην Σύρο, όπου εμφανίζονται οι περισσότερες άδειες ταξί, 40, έχει αντικατασταθεί μόλις μία με πολυθέσιο ταξί, αν και υπάρχουν τα περιθώρια να αντικατασταθούν άλλες 15.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών ταξί για αντικατάσταση άδειας στα νησιά των Κυκλάδων, θα είναι μεγαλύτερο στη φετινή προκήρυξη σε σχέση με την αντίστοιχη του 2022.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.