ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Πως μια νύχτα στη Μύκονο τελειώνει μια καριέρα

Πως μια νύχτα στη Μύκονο τελειώνει μια καριέρα
Παίκτης 100 εκατομυρίων ευρώ ο Μαγκουαιρ έχει πρόβλημα,σε ελεύθερη πτώση η καριέρα του μετά το περιστατικό της Μυκόνου

Τον Αύγουστο του 2019 σόκαρε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη με τη μεταγραφή του από τη Λέστερ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στα 26 του έγινε ο πιο ακριβός αμυντικός στον κόσμο, για τον οποίο δαπανήθηκαν σχεδόν 100 εκατομμύρια ευρώ.

Τον Αύγουστο του 2020 ο Μάγκουάιρ προκάλεσε νέο σοκ με τη σύλληψή του στη Μύκονο μετά από επεισόδιο που είχε, αρχικά με άλλους τουρίστες και κατόπιν με αστυνομικούς. Δήλωσε αθώος, αλλά καταδικάστηκε. Οι φωτογραφίες από τη μεταγωγή του έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Κατά την περσινή σεζόν, βέβαια, δεν υπήρξαν πολλά αρνητικά σχόλια για την απόδοσή του. Εξάλλου έγινε ο πρώτο παίκτης της Γιουνάιτεντ, από το 1995, που έπαιξε κάθε λεπτό στην Πρέμιερ Λιγκ και η ομάδα δέχθηκε μόλις 36 γκολ, τρία λιγότερα από την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ. Και μέχρι την επανέναρξη γενικά δεν είχε βρέθει στο στόχαστρo.

Η φετινή σεζόν, όμως, έχει αρχίσει για τον Άγγλο αμυντικό με τον χειρότερο τρόπο. Είναι σε τραγική αγωνιστική κατάσταση, κάνει συνέχεια λάθη, με τελευταία την αποβολή του στο παιχνίδι της εθνικής ομάδας της πατρίδας του με τη Δανία για το Nations League: σε τρία λεπτά πήρε δύο κίτρινες κάρτες, χωρίς λόγο, και άφησε τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να… χτυπάει το κεφάλι του από το 31ο λεπτό. Η Αγγλία τελικά ηττήθηκε.

Το twitter πήρε «φωτιά» με τους Άγγλους να σχολιάζουν, μεταξύ άλλων, πως θα μπορούσε η ελληνική αστυνομία να είχε κρατήσει τον Μαγκουάιρ μετά τη σύλληψή του για να είχε γλιτώσει το δράμα η εθνική ομάδα.

Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε κάνει… επική γκάφα όταν στην αναμέτρηση των «κόκκινων διαβόλων» με την Τότεναμ για την Πρέμιερ λιγκ τράβηξε τον Σο και τον παρεμπόδισε να μαρκάρει τον Εντομπελέ, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ήταν σε εκείνο το παιχνίδι που η Γιουνάιτεντ ηττήθηκε με 1-6.

«Θα μπορούσα να πάω σε έναν ερασιτεχνικό αγώνα την Κυριακή και να βρω τρεις παίκτες που παίζουν στο ίδιο επίπεδο με αυτόν» ήταν το σκληρό σχόλιο του Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ.

«Σε τέτοιες καταστάσεις καλό είναι να μένεις για λίγο εκτός. Ο Σόλσκιερ πρέπει να το κάνει. Ίσως είναι η ώρα να του δώσει λίγο χρόνο, να ξεκουραστεί, να σκεφτεί κάποια πράγματα και να ξαναβρεί τον εαυτό του. Κι εγώ παλιά είχα μείνει εκτός σε ένα παιχνίδι. Ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον μού είχε πει ‘μείνε λίγο εκτός, προπονήσου και θα επιστρέψεις καλύτερος’. Έτσι κι έγινε. Το ίδιο πρέπει να γίνει και με τον Μαγκουάιρ. Αν βρεθείς για λίγο έξω από το στόχαστρο, μπορείς να αναλύσεις κάποια πράγματα και να επιστρέψεις βελτιωμένος» είναι η γνώμη του Ρίο Φέρντιναντ.

«Σχεδόν κανένας δεν θα τον πλήρωνε τώρα ούτε 50 εκατομμύρια ευρώ» γράφει η ιστοσελίδα Transfermarkt.

Οι κριτικές είναι σκληρές, αλλά ήταν και πολλές οι προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί πριν από μερικούς μήνες. Ίσως ούτε ο ίδιος ο Μαγκουάιρ θα μπορούσε να σκεφτεί ότι θα έφτανε κάποια στιγμή που τόσο… χρυσάφι θα στρωνόταν μπροστά στα πόδια του.

Και τώρα τα ακούει από όλους! Ο Σάουθγκεϊτ προσπάθησε να τον υπερασπιστεί: «Υπάρχουν άνθρωποι που τον επικρίνουν με κάθε δυνατό τρόπο. Ωστόσο, νομίζω ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει το σθένος να το ξεπεράσει και να προχωρήσει. Σε κανέναν μας δεν θα άρεσε να βρισκόταν στο επίκεντρο γεγονότων όπως αυτά που συνέβησαν στον Χάρι το καλοκαίρι. Είναι μια από αυτές τις περιόδους που όλα δείχνουν να πηγαίνουν στραβά».

To θέμα είναι πως ο Μαγκουάιρ ζει έναν εφιάλτη. Αφιερώματα με τα λάθη του στα ρεπορτάζ, δημοσιεύματα για τους παίκτες που μπορούν να τον αντικαταστήσουν, παλαίμαχοι παίκτες και φίλαθλοι να τον «κράζουν». Είναι κάτι με το οποίο έχουν βρεθεί αντιμέτωποι πολλοί ποδοσφαιριστές στην καριέρα τους. Κάποιοι κατάφεραν να σταματήσουν την πτώση τους, άλλοι όχι. Τι από τα δύο θα συμβεί στον Μαγκουάιρ;

πηγη sdna.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.