ΤΟΠΙΚΑ

Πορεία προς τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή

Πορεία προς τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή

Οι πιστοί της Άνω Μεράς Μυκόνου, και όχι μόνο, είχαν απόψε, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, την ευλογημένη δυνατότητα, αφού έψαλαν την ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, να προετοιμαστούν πνευματικά στο δρόμο τους προς την Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Οδηγός τους σε αυτή την πνευματική πορεία ήταν ο Πρωτοπρ. Σπυρίδων Βασιλάκος, ο οποίος, αποδεχθείς σχετική πρόσκληση του Ηγουμένου της Μονής, Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου, ομίλησε, κατά τρόπο γλαφυρό και ταυτόχρονα πνευματικό, για τις τρεις Κυριακές του Τριωδίου και το ρόλο τους στην πνευματική προετοιμασία των πιστών στην πορεία τους προς την Αγία Τεσσαρακοστή, επισημαίνοντας ιδιαίτερα τη μεγάλη αρετή της ταπείνωσης, που αποτελεί προϋπόθεση για την βιωματική προσέγγιση της κατανυκτικής αυτής λειτουργικής περιόδου της Εκκλησίας μας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.