ΤΟΠΙΚΑ

Πολλές οι αντιδράσεις για την τουριστική επένδυση των Αράβων στον Καραπέτη

Πολλές οι αντιδράσεις για την τουριστική επένδυση των Αράβων στον Καραπέτη

Προχωρά με αργά αλλά σταθερά βήματα η μεγάλη τουριστική επένδυση Blue Iris των Αράβων στη Μύκονο, στη θέση Καραπέτης της Άνω Μερά.

Σύμφωνα με το bizness.gr πρόσφατα η επένδυση εγκρίθηκε, ως προς το σκέλος της χρηματοδότησής της, από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων προς υπαγωγή στον Αναπτυξιακό Νόμο με προϋπολογισμό 33,4 εκατ. ευρώ περίπου ενώ θα ενισχυθεί με το ποσό των 6,7 εκατ. ευρώπερίπου με τη μορφή φορολογικής απαλλαγής.

Νωρίτερα φέτος, η στρατηγική τουριστική επένδυση Blue Iris στη Μύκονο, πήρε την έγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής.

Ωστόσο, στην επένδυση αντιδρά ο Δήμος Μυκόνου ο οποίος είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), ενώ η Περιφέρεια είχε γνωμοδοτήσει θετικά.

Παράλληλα, ο Δήμος Μυκόνου έχει προσφύγει στο ΣτΕ πολλαπλές φορές για την ακύρωση της επένδυσης, αρχικά κατά του Προεδρικού Διατάγματος που εγκρίνει το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ).

Το προφίλ της επένδυσης

Η συγκεκριμένη θέση “Καραπέτης” της επένδυσης βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του νησιού της Μυκόνου στον όρμο της Αγίας Άννας, ενώ η έκταση στην οποία θα γίνει η επένδυση αφορά γεωτεμάχιο συνολικής επιφάνειας 60,324 στρεμμάτων.

Η προτεινόμενη επένδυση περιλαμβάνει τη δημιουργία μίας ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων, δυναμικότητας 192 κλινών με συνοδευτικές εγκαταστάσεις άθλησης, κέντρου ευεξίας (spa), πολυχώρο εκδηλώσεων και καταστήματα.

H επένδυση περιλαμβάνει την κατασκευή 65 κατοικιών ενός δωματίου επιφάνειας 45-50m2, 15 κατοικιών επιφάνειας 70m2, 9 κατοικιών των 2 δωματίων επιφάνειας 100m2, 5 κατοικιών των 3 δωματίων επιφάνειας 130m 2 και μιας βίλας 160m 2.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.