ΤΟΠΙΚΑ

Ποινή φυλάκισης για γονείς που ανεβάζουν φωτογραφίες παιδιών στο Facebook

Ποινή φυλάκισης για γονείς που ανεβάζουν φωτογραφίες παιδιών στο Facebook

Σύμφωνα με την Γαλλική νομοθεσία οι γονείς που ανεβάζουν φωτογραφίες των παιδιών τους στο θα διαδίκτυο θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και ένα έτος και πρόστιμο έως 45.000 ευρώ.

Οι ίδιες ποινές ισχύουν και στην περίπτωση δημοσίευσης προσωπικών στοιχείων της ζωής τρίτων πρόσωπων, χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεσή τους .

Σύμφωνα, μάλιστα, με δηλώσεις Γάλλου νομικού στην Telegraph, «σε μερικά χρόνια τα παιδιά θα μπορούν να οδηγούν στα δικαστήρια τους γονείς τους για δημοσίευση φωτογραφιών τους όταν ήταν νεότεροι».

Να σημειωθεί, ότι η γαλλική αστυνομία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για παιδόφιλους που βάζουν στο στόχαστρο παιδιά ύστερα από ανάρτηση οικογενειακών φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Facebook αναφέρει ότι σχεδιάζεται ένα σύστημα ενημέρωσης των γονέων που θέλουν να ανεβάζουν φωτογραφίες με ασφάλεια.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.