ΤΟΠΙΚΑ

Πλειστηριασμός για συγκρότημα κατοικιών στη θέση Φανάρι της Μυκόνου

Πλειστηριασμός για συγκρότημα κατοικιών στη θέση Φανάρι της Μυκόνου

Η οικογένεια Πατρώνη έχει βρεθεί στο στόχαστρο των πλειστηριασμών την τελευταία διετία, για αρκετά ακίνητά της στην Αττική, τη Σύρο, τη Μύκονο και αλλού.
Αυτή τη φορά το επαναληπτικό σφυρί θα χτυπήσει στις 21 Δεκεμβρίου για ένα μεγάλο ακίνητο στο «Νησί των ανέμων», το οποίο ωστόσο εμφανίζεται ως άκρως προβληματικό.
Το ακίνητο αυτό κατασχέθηκε για 250.000 ευρώ (μέρος της συνολικής απαίτησης) και είχε προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό τον Νοέμβριο του 2021 από την Intrum.

Ανήκε στην εταιρεία «Βικτώρια Τουριστικές Επιχειρήσεις» και βρίσκεται στη θέση «Φανάρι» («Κουρίθρενα»), σε απόσταση 20 λεπτών από τη Χώρα. Η περιοχή, όπου υπάρχουν πολλά κτίρια κατοικιών και πολυτελείς βίλες, έχει απεριόριστη θεά στη θάλασσα και είναι εκτεθειμένη στους βόρειους ανέμους, επιβεβαιώνοντας το…παρατσούκλι της Μυκόνου.
Το αγροτεμάχιο είναι, κατά νεότερο τοπογραφικό, έκτασης 4.195,05 τ.μ. και αποτελεί τμήμα μεγαλύτερου αγρού 210 στρεμμάτων, ενώ περιήλθε στην εταιρεία «Βικτώρια», μέσω αγοραπωλησίας τον Δεκέμβριο του 2001.
Εντός του αγροτεμαχίου έχει κτιστεί οικοδομή που σύμφωνα με την οικοδομική άδεια θα έπρεπε να αποτελείτο από τρεις οριζόντιες ιδιοκτησίεςβοηθητικής χρήσης και επτά ισόγεια διαμερίσματα.

Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, αυτές οι οριζόντιες ιδιοκτησίες δεν χτίστηκαν και αντί αυτών κατασκευάσθηκε ένα κτίριο με ισόγειο συνολικού εμβαδού 1442 τ.μ. και πρώτος όροφος 361 τ.μ.

To συγκρότημα κατοικιών, όπως αναφέρεται στην έκθεση εκτίμησης, βρίσκεται σε κακή κατάσταση και ενδεχομένως κάποιες κατοικίες να νοικιάζονται.

Ωστόσο, στις παρατηρήσεις καταγράφεται ότι δεδομένου πως «οι κατασκευές είναι εξ ολοκλήρου αυθαίρετες και δεν υπάρχει ταύτιση συμβολαιογραφικά και πολεοδομικά με την πραγματικότητα, απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση του θέματος και πλήρης νομικός έλεγχος καθώς το πρόβλημα του εν λόγω ακινήτου είναι δυσεπίλυτο».

Με άλλα λόγια, κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι το κτίριο της οικοδομικής άδειας δεν ταυτίζεται με κανένα από τα υπάρχοντα κτίρια, συνεπώς όλα τα κτίρια εντός του εν λόγω γηπέδου είναι αυθαίρετα και χρήζουν τακτοποίησης, το κόστος της οποίας υπολογίζεται στις 422.220 ευρώ.
Επιπλέον, λόγω της μη ταύτισης των συμβολαιογραφικών εγγράφων με την πραγματικότητα απαιτείται τροποποίηση της σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας. Ακόμη, «κάποια από τα κτίρια έχουν κλειστεί και μπαζωθεί, συνεπώς είναι πιθανό να υπάρχουν καταγγελίες και πρόστιμα στο τμήμα αυθαιρέτων για τα συγκεκριμένα κτίρια», όπως τονίζεται. Παράλληλα, θεωρείται απαραίτητη και μελέτη στατικής επάρκειας για όλα τα κτίρια με αναλυτική τεκμηρίωση του φέροντος οργανισμού.

Στον πλειστηριασμό της 21ης Δεκεμβρίου η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1.813.000 ευρώ.

newmoney.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.