ΤΟΠΙΚΑ

Πλειστηριασμοί: Το «αίνιγμα» της Demco, η βίλα Βγενόπουλου και τα οικόπεδα στη Μύκονο

Πλειστηριασμοί: Το «αίνιγμα» της Demco, η βίλα Βγενόπουλου και τα οικόπεδα στη Μύκονο

«Κουτσουρεμένη» λόγω της χθεσινής αργίας της 25ης Μαρτίου, αλλά πλούσια η τρέχουσα εβδομάδα σε επίπεδο ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Ούτως ή άλλως βέβαια, για τις τρεις ημέρες που διενεργούνται πλειστηριασμοί, από την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί περισσότερες από 770 περιπτώσεις, ανάμεσα στις οποίες αρκετά ηχηρά και επώνυμα σφυριά.

Τα οικόπεδα στη Μύκονο

Για αύριο Τετάρτη 27 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί και ο πλειστηριασμόςοικοπέδων στη Μύκονο, τα οποία ανήκουν σε εταιρείες συμφερόντων της οικογένειας Πατρώνη.

Πρόκειται, καταρχάς, για ένα προνομιακό αγροτεμάχιο 14 στρεμμάτων που βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια του Δήμου Μυκόνου, στη θέση «Σταροβούρλα-Φανάρι» και έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί στις 27 Μαρτίου 2024 με τιμή πρώτης προσφοράς 1.433.000 ευρώ.

Επισπεύδουσα είναι η Intrum και ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά της εταιρείας «Μάρσα Οικοδομική, Κατασκευαστική, Τεχνική».
Η κατάσχεση έγινε για 300.000 ευρώ, ποσό που αποτελεί μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου.

 

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, το ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή Φανάρι στο βορειοδυτικό μέρος του νησιού κοντά στο κύριο λιμάνι. Είναι περιοχή κυρίως δεύτερης τουριστικής κατοικίας, και μικρών τουριστικών μονάδων.

Ειδικότερα, πρόκειται για αδόμητη έκτασηεπιφάνειας βάσει τίτλου 13.943 τ.μ. και βάσει τοπογραφικού 13.919,90 τ.μ.
Το γήπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση και βρίσκεται εντός της περιοχής στην οποία επιτρέπεται η οικοδόμηση κατοικίας, τουριστικών κατοικιών, κτιρίων εκπαίδευσης-υγείας, πρατηρίων βενζίνης, γεωργικών αποθηκών, αντλητικών εγκαταστάσεων, υδατοδεξαμενών, φρεάτων, εμπορικών καταστημάτων ή επαγγελματικών εργαστηρίων χαμηλής όχλησης, γεωργοκτηνοτροφικών κτιρίων χαμηλής όχλησης, κτιρίων συνάθροισης κοινού και πολιτιστικών λειτουργιών και υποσταθμού της Δ.Ε.Η. κλειστού τύπου.

Για αύριο έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός και για δύο ακόμη οικόπεδα στην ίδια περιοχή (Φανάρι) που ανήκουν στην εταιρεία Ρόδον Ελλάς, επίσης συμφερόντων της οικογένειας Πατρώνη.
Πρόκειται για ένα αγροτεμάχιο, άρτιο και οικοδομήσιμο, εκτός ΓΠΣ , εκτός ΖΟΕ και εκτός οικισμού με έκταση, σύμφωνα με το κτηματολογικό διάγραμμα 4.196 τ.μ.

Το δεύτερο αντίστοιχο αγροτεμάχιο είναι και αυτό άρτιο και οικοδομήσιμο, εκτός ΓΠΣ εντός ΖΟΕ και εκτός οικισμού ενώ έχει έκταση σύμφωνα με το κτηματολογικό διάγραμμα 4.208 τ.μ.


Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η Intrumκαι οι τιμές πρώτης προσφοράς έχουν οριστεί σε 420.000 ευρώ και 422.000 ευρώ αντίστοιχα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.