ΤΟΠΙΚΑ

Πλειστηριασμοί: Νέο «θρίλερ» για το «πριγκιπικό» ακίνητο στη Χώρα της Μυκόνου

Πλειστηριασμοί: Νέο «θρίλερ» για το «πριγκιπικό» ακίνητο στη Χώρα της Μυκόνου

Το Πρωτοδικείο Σύρου αποφάσισε στις 20 Δεκεμβρίου το διπλασιασμό σχεδόν της τιμής εκκίνησης για το σφυρί της 10ης Ιανουαρίου σε 1,5 εκατ. ευρώ από 865.000 ευρώ- Σήμερα η Γενική Συνέλευση των συμβολαιογράφων για την πορεία της αποχής.

Σήμερα Δευτέρα 8 Ιανουαρίου αναμένεται να κριθεί η πορεία της αποχής των συμβολαιογράφων καθώς για το μεσημέρι έχει οριστεί η έκτακτη Γενική Συνέλευση του μεγαλύτερου Συμβολαιογραφικού Συλλόγου της χώρας, δηλαδή του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Αν και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα, ως πιθανότερο σενάριο θεωρείται η λήξη των κινητοποιήσεων αφενός λόγω της συμφωνίας με τα αρμόδια υπουργεία επί των βασικών αιτημάτων των συμβολαιογράφων για το θέμα της ψηφιακής μεταβίβασης των ακινήτων, -εξ ου και έχουν ανασταλεί οι κινητοποιήσεις από άλλους Συλλόγους-, αφετέρου καθώς η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με χιλιάδες συναλλαγές να βρίσκονται σε εκκρεμότητα από τα τέλη της περασμένης χρονιάς, περίοδο που παραδοσιακά σημειώνεται ο κύριος όγκος συναλλαγών κάθε έτους. Ανάλογα με τις αποφάσεις της Γ.Σ., την τύχη των αγοραπωλησιών, μεταβιβάσεων κ.λπ. θα έχουν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί των περιοχών που καλύπτει ο συγκεκριμένος Σύλλογος και οι οποίοι μέχρι τώρα λόγω της αποχής οδηγούνται σε αναστολή.

Το νέο «θρίλερ» στη Μύκονο

Στην περίπτωση που τελικά πραγματοποιηθούν οι εκατοντάδες προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί αυτής της εβδομάδας, ανάμεσά τους ξεχωρίζει η ιδιαίτερη περίπτωση του ακινήτου στη Χώρα της Μυκόνου, που, όπως έχει αναδείξει το newmoney.gr, ανήκε εξ αδιαιρέτου και σε έναν… πρίγκιπα.

Σύμφωνα με το τελευταίο επεισόδιο του «σήριαλ» το εν λόγω ακίνητο έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί την ερχόμενη Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, με επισπεύδουσα την Intrum και με την τιμή εκκίνησης να έχει υποχωρήσει στις 865.000 ευρώ, με βάση νεότερη έκθεση εκτίμησης που έγινε τον Μάιο του 2023.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει σήμερα το newmoney.gr, υπήρξε στο… παρά πέντε μια ακόμη ανατροπή που έφερε σχεδόν διπλασιασμό της τιμής πρώτης προσφοράς, στα 1,5 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Σύρου, κατόπιν ανακοπής των συνιδιοκτητών, δηλαδή τωνεπιχειρηματιών Karl Egon Fricbrich Prinz Zu Furstenberg και Σταύρου Μεγακλή, που κατατέθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2023, έκρινε το αίτημά τους να διορθωθεί η έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης (του Μαΐου 2023), ως προς την περιγραφή, την εκτίμηση της αξίας και την τιμή πρώτης προσφοράς του κατασχεθέντος ακινήτου, που βρίσκεται σε οικόπεδο εντός του παραδοσιακού οικισμού της Χώρας Μυκόνου.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση που εκδόθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2023, με βάση την τελευταία έκθεση εκτίμησης, η εμπορική αξία του εν λόγω ακινήτου (και η τιμή πρώτης προσφοράς) ορίστηκε σε 865.000 ευρώ. «Πλην όμως, το επίδικο ακίνητο βρίσκεται εντός του παραδοσιακού οικισμού της Χώρας Μυκόνου, στην πιο εμπορική περιοχή της πόλης, στην οποία βρίσκονται πλήθος εμπορικών καταστημάτων γνωστών ελληνικών και ξένων οίκων και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα μισθώματα των καταστημάτων είναι πολύ υψηλά» τονίζεται.

Περαιτέρω επισημαίνεται ότι «το εν λόγω ακίνητο είναι σε πολύ καλή κατάσταση και βρίσκεται στην πιο εμπορική περιοχή της πόλης και στη συμβολή των οδών Ματογιάννη, Μαλαματένιας και Καλογερά. Η δε βεράντα αυτού, έχει αλλάξει χρήση και πλέον είναι δωμάτιο, χωρίς να προκύπτει ότι έχει αλλάξει η χρήση αυτής με οποιαδήποτε τακτοποίηση, ώστε να διορθωθεί η επίδικη ανακοπτόμενη κατασχετήρια έκθεση ως προς την περιγραφή του κατασχεθέντος ακινήτου. Βέβαια, σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι πλέον δεν υφίσταται βεράντα αλλά ένα επιπλέον δωμάτιο στην ως άνω οικία, ακόμη και χωρίς να έχει υπαχθεί σε τακτοποίηση, επαυξάνει την αξία του ακινήτου, καθώς δεν αναιρείται η δυνατότητα ένταξης του αυθαιρέτου τμήματος σε σχετικό νόμο περί τακτοποίησης αυτών. Επιπλέον, από τις προσκομιζόμενες φωτογραφίες πιθανολογείται ότι το ακίνητο βρίσκεται σε άριστη κατάσταση με καινούργια κουφώματα και είναι προσεγμένο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.