ΤΟΠΙΚΑ

Πλάνο για δωρεάν τηλεϊατρική στους κατοίκους όλων των Κυκλάδων

Πλάνο για δωρεάν τηλεϊατρική στους κατοίκους όλων των Κυκλάδων

Η επιτυχημένη τρίμηνη πιλοτική φάση του προγράμματος Τηλεϊατρικής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με την εταιρία Dr. Button και τους ιατρικούς συλλόγους Κυκλάδων και Δωδεκανήσου σε εθελοντική βάση, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, πιστή στη δέσμευσή της, προχωρά στην επόμενη φάση για τη διατήρηση της υπηρεσίας Τηλεϊατρικής προς όλους τους νησιώτες σε κάθε νησί της Περιφέρειας, καλύπτοντας με ίδιους πόρους το σχετικό κόστος.

Για το σκοπό αυτό, συνάντηση πραγματοποίησε χθες ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας, Stephane Billon και την Γενική Διευθύντρια, Irene Bakal της ελληνικής, ωστόσο, start up, Dr. Button. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η επεξεργασία της συμφωνίας, που θα επιτρέψει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να προσφέρει δωρεάν στους κατοίκους και των 50 κατοικημένων νησιών την εφαρμογή της Τηλεϊατρικής μέσω του σύγχρονου, «έξυπνου» και απλού στη χρήση του εργαλείου του προγράμματος, που έχει τεθεί σε λειτουργία από τις 30 Μαρτίου.

Κατά τη συνάντηση, από την πλευρά της Περιφέρειας τέθηκε στην εταιρία το ζήτημα να παρέχεται προτεραιότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα στους γιατρούς που δραστηριοποιούνται στο Νότιο Αιγαίο, εφόσον το επιθυμούν, καθώς και να καλυφθούν ειδικότητες που παρουσιάζουν μεγαλύτερη ζήτηση από την πλευρά των πολιτών, όπως του παιδιάτρου, καρδιολόγου, γυναικολόγου και παθολόγου. Επιπλέον, ο Περιφερειάρχης ζήτησε να προστεθεί και η ειδικότητα του ψυχολόγου, που δεν περιλαμβάνεται στο παρόν πρόγραμμα, καθώς και τα ζητήματα της ψυχικής υγείας χρήζουν στήριξης και δεν θα πρέπει να παραμελούνται. Το επόμενο διάστημα, αναμένεται η οριστικοποίηση της οικονομικής πρότασης της εταιρίας και στη συνέχεια η απόφαση της Περιφέρειας για την έγκρισή της, με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.