ΤΟΠΙΚΑ

Πλάνο αποξήλωσης του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Μύκονο

Πλάνο αποξήλωσης του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Μύκονο

Να διατηρηθούν μόνο δύο Αυτόνομοι Σταθμοί Παραγωγής ρεύματος σε καθεστώς εφεδρείας έκτακτης ανάγκης στις Κυκλάδες προτείνει ο ΑΔΜΗΕ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του energyin.gr, μετά την περάτωση και των τεσσάρων φάσεων της ηλεκτρικής διασύνδεσης των νησιών με το ηπειρωτικό σύστημα.

Ο λόγος για τους ΑΣΠ Πάρου και Θήρας, ενώ για τις αντίστοιχες μονάδες της Σύρου, της Μυκόνου και της Άνδρου ο ΑΔΜΗΕ υποδεικνύει τη σταδιακή αποξήλωσή τους ανάλογα με την έκβαση των κρίσιμων σταδίων των διασυνδέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι τα παλιά πετρελαϊκά εργοστάσια της ΔΕΗ σε Σύρο, Μύκονο και Άνδρο έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια και τέθηκαν σε ψυχρή εφεδρεία, ενώ το προσωπικό αναμένεται να μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες.

Τo energyin.gr αναφέρει ότι τα συμπεράσματα του Διαχειριστή έρχονται σε συνάρτηση με σχετική μελέτη που εκπόνησε και συμπεριέλαβε στο δεκαετές πρόγραμμα ανάπτυξης του ΕΣΜΗΕ για την περίοδο 2021 -2030.

Τόσο ο ΑΣΠ Πάρου όσο και ο ΑΣΠ Σαντορίνης,είναι χωροθετημένοι σε κεντροβαρικά ως προς το φορτίο σημεία του Διασυνδεδεμένου συγκροτήματος των Κυκλάδων και αφετέρου μπορούν και καλύπτουν ανεξάρτητα τα συγκροτήματα Βορείων και Νοτιοδυτικών Κυκλάδων, ώστε με τη θέση τους εντός λειτουργίας να είναι δυνατό να εξυπηρετήσουν όλες τις καταστάσεις έκτακτης λειτουργίας (Ν-1), αλλά και να καλύπτουν ένα σημαντικό ποσοστό της ζήτησης για τον χρονικό ορίζοντα ανάλυσης για κάποιες ιδιαίτερα δυσμενείς καταστάσεις έκτακτης λειτουργίας που ενδέχεται να ανακύψουν σε συνθήκες Ν-2.

Σε ό,τι αφορά το ύψος εφεδρείας εκτάκτων αναγκών που προτείνεται από τον ΑΔΜΗΕ να διατηρηθεί για την κάλυψη και των δύο συγκροτημάτων των Βόρειων και Νοτιοδυτικών Κυκλάδων, με βάση την εξέλιξη της ζήτησης για τον χρονικό ορίζοντα 2025-2050, αυτή εκτιμάται βάσει ανάλυσης διαταραχών να είναι της τάξεως των 100 MW.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.