ΤΟΠΙΚΑ

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινά η διάθεσή του – Ποια θα είναι η τιμή στις Κυκλάδες

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινά η διάθεσή του – Ποια θα είναι η τιμή στις Κυκλάδες

Μέχρι και 10 λεπτά χαμηλότερη από την περυσινή περίοδο αναμένεται να είναι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, με βάσει τις προβλέψεις ειδικών του κλάδου, οι οποίες βασίζονται στα δεδομένα των διεθνών τιμών.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος των Πρατηριούχων ΚαυσίμωνΓιώργος Ασμάτογλου, τόνισε ότι «και η δική μου εκτίμηση κάνει λόγο για περίπου 1,39€ – 1,40€ ανά λίτρο», ενώ, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών ΕλλάδοςΜιχάλης Κιούσης, υπογράμμισε πως «θα εκκινήσει περίπου από τα 1,40 ευρώ».

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να ξεκινήσει από σήμερα, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, ενώ στις Κυκλάδες θα χρειαστεί μερικά ακόμη 24ωρα ώστε να ολοκληρωθεί η προμήθεια από τα πρατήρια υγρών καυσίμων των νησιών.

Η τιμή θα φθάσει έως έως και τα 1,38 ευρώ / λίτρο στα μεγάλα αστικά κέντρα και λίγο περισσότερο στη νησιωτική και την ηπειρωτική Ελλάδα. Σε ορισμένα σημεία, μπορεί να κοστίζει και 1,50 ευρώ, αν μεταφερθούν ενδεχομένως μικρές ποσότητες. Δείτε τη βενζίνη ως παράδειγμα: Όταν κοστίζει 2 ευρώ στην Αττική, στις Κυκλάδες έχει 2,40 ευρώ. Άρα, τα 1,40 ευρώ του πετρελαίου θέρμανσης, μπορεί να γίνουν 1,50€ – 1,65€ στα νησιά των Κυκλάδων.

Στην παρούσα φάση, οι καταναλωτές είναι αρκετά μουδιασμένοι, αφενός διότι η αγοραστική τους δυνατότητα είναι περιορισμένη και αφετέρου γιατί η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά σε μια περίοδο με υψηλές ακόμη θερμοκρασίες.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.