ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Περιστατικά έντασης σε σχολεία της Σύρου από αρνητές μάσκας – Έκανε μήνυση στον δ/ντη, εισέβαλε παράνομα στα Γυμνάσια (βίντεο)

Περιστατικά έντασης σε σχολεία της Σύρου από αρνητές μάσκας – Έκανε μήνυση στον δ/ντη, εισέβαλε παράνομα στα Γυμνάσια (βίντεο)

Στην πρώτη περίπτωση, μητέρα παιδιού που πηγαίνει στο Δημοτικό Σχολείο της Άνω Σύρου, έφερε το παιδί της στο σχολείο χωρίς προστατευτική μάσκα και self test. Όταν ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους του σχολείου ότι δε μπορούν να δεχθούν το παιδί αν δεν τηρηθούν τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία μέτρα κατά του covid 19, η ίδια αρνήθηκε να τα εφαρμόσει και υπέβαλε μήνυση στην αστυνομία σε βάρος του διευθυντή του σχολείου. Η αστυνομία ενημέρωσε τον δ/ντη ότι του έχει υποβληθεί μήνυση από τη μητέρα και απλά τον κάλεσε να δώσει τα στοιχεία του.

Εν συνεχεία η ίδια γυναίκα μαζί με εξωσχολικό άτομο μετέβησαν στο συγκρότημα των Γυμνασίων στην περιοχή του Ξηροκάμπου, όπου ήταν προγραμματισμένη η τελετή του αγιασμού. Ο άνδρας, όπως φαίνεται και από το βίντεο, ζήτησε το λόγο από τους υπεύθυνους του σχολείου γιατί υποχρεώνουν τα παιδιά να φορούν προστατευτικές μάσκες. Στο σχολείο ήταν και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, ο οποίος μαζί με εκπαιδευτικούς ζήτησαν από το συγκεκριμένο άνδρα να απομακρυνθεί, καθώς δε φορούσε μάσκα, ενώ εισήλθε στο σχολικό περιβάλλον παραβιάζοντας τους κανόνες που ισχύουν και δημιουργώντας ένταση. Η συμπεριφορά του συγκεκριμένου ατόμου προκάλεσε και την αντίδραση γονέων που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το σχολείο.

Από την άλλη πλευρά οι δύο αντιδρώντες υποστήριξαν οτι είναι αντισυνταγματικό αυτό που γίνεται στα παιδιά.

Με τα πολλά, ο άνδρας η γυναίκα αλλά και το παιδί απομακρύνθηκαν βάζοντας τέλος σε αυτό το τραγελαφικό γεγονός.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες οι καθηγητές δεν προτίθενται να αλλάξουν στάση τηρώντας τους νόμους, καθώς δεν πρόκειται να δεχτούν μαθητές οι οποίοι δε θα έχουν Self test και προστατευτική μάσκα. Ωστόσο έχει ενδιαφέρον να δουμε και τη στάση της μητέρας η οποία δεν σκέφτεται να κάνει βήμα πίσω. Αυτό σημαίνει οτι το παιδί δε θα μπαίνει στη τάξη και θα αποχωρεί απο το σχολείο.

Πηγή Cyclades24.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.