ΤΟΠΙΚΑ

Περισσότερων αλλοδαπών σκαφών αναψυχής για μόνιμο ελλιμενισμό στις ελληνικές μαρίνες.

Περισσότερων αλλοδαπών σκαφών αναψυχής για μόνιμο ελλιμενισμό στις ελληνικές μαρίνες.

Στη χώρα μας υπάρχουν περίπου 170.000 σκάφη αναψυχής (diaNEOsis , 2021) [1].

Η προσέλκυση περισσότερων αλλοδαπών σκαφών αναψυχής για μόνιμο ελλιμενισμό στις ελληνικές μαρίνες αποτελεί έναν από τους στόχους του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΝΕΕ), η επίτευξη του οποίου θα δημιουργήσει πολλά και σημαντικά οφέλη για την εθνική οικονομία.

Σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη του ΝΕΕ, για κάθε 100 θέσεις ελλιμενισμού δημιουργούνται 4,4 άμεσες θέσεις εργασίας και άλλες 100 έμμεσες -στην ευρύτερη περιοχή της μαρίνας όπου δραστηριοποιούνται επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξυπηρέτησης σκαφών, συντήρησης, καρνάγια, προμηθευτές καυσίμων και τροφοδοσίας, ναυτικοί πράκτορες.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Ενώσεων της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας (ICOMIA), για κάθε ένα ευρώ που δαπανάται για ελλιμενισμό σε μία μαρίνα, δαπανώνται αντίστοιχα 5 έως 10 ευρώ για καύσιμα, προμήθειες, τροφοδοσία, υπηρεσίες εξυπηρέτησης, διασκέδαση, εστίαση, συντήρηση, μισθοδοσία και άλλες υποχρεώσεις του σκάφους.

Το ΝΕΕ επισημαίνει πως, δεδομένου του πλούτου, της ομορφιάς του Αρχιπελάγους μας και του κλίματος της χώρας μας, οι επιδόσεις μας υπολείπονται των δυνατοτήτων. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες εκσυγχρονισμού και ιδιωτικοποίησης των υφιστάμενων μαρίνων και κατασκευή νέων. Εφόσον οι πρωτοβουλίες αυτές συνεχιστούν, εκτιμάται πως τα οφέλη τους θα γίνουν εμφανή στο εγγύς μέλλον .

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.