ΤΟΠΙΚΑ

Περιφερειακές εκλογές: Πόσες έδρες κερδίζουν οι Κυκλάδες και πως γίνεται η κατανομή – Πόσους σταυρούς μπορούμε να βάλουμε

Περιφερειακές εκλογές: Πόσες έδρες κερδίζουν οι Κυκλάδες και πως γίνεται η κατανομή – Πόσους σταυρούς μπορούμε να βάλουμε

Μόλις δύο 24ωρα απέμειναν πριν από τη διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της χώρας την Κυριακή 8 Οκτωβρίου.

Στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου η εκλογική μάχη θα δοθεί ανάμεσα σε τέσσερις συνδυασμούς. Το μεγάλο φαβορί είναι εκ νέου ο νυν περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, αντίπαλοί του οποίου θα είναι η Χρύσα Καραγιάννη, ο Νικηφόρος Παπανικόλας και ο Γιάννης Αγγέλου.

Το νέο περιφερειακό συμβούλιο Ν. Αιγαίου θα αποτελείται από 45 έδρες, οι οποίες καθαρίστηκαν με βάση το αποτέλεσμα της τελευταίας απογραφής πληθυσμού. Ως εκ τούτου, σημειώθηκαν κάποιες αλλαγές και ανακατατάξεις στις έδρες που αντιστοιχούν σε κάθε περιφερειακή ενότητα, αλλά και στους σταυρούς προτίμησης που έχουν το δικαίωμα να βάλουν οι πολίτες οι οποίοι θα ψηφίσουν στις 8 Οκτωβρίου.

Να σημειωθεί ότι στις Κυκλάδες αντιστοιχούν οι 17από τις 45 έδρες, μιας και η μερίδα του λέοντος ανήκει στα Δωδεκάνησα και κυρίως στη Ρόδο, νησί το οποίο κερδίζει 18 έδρες, λόγω μεγάλου πληθυσμιακού μεγέθους.

Στον παρακάτω χρήσιμο πίνακα μπορείτε να δείτε πόσες έδρες αντιστοιχούν ανά Περιφερειακή Ενότητα σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, αλλά και ποιος είναι ο μέγιστος αριθμός σταυρών προτίμησης που έχουν δικαίωμα να βάλουν οι ψηφοφόροι στους υποψήφιους της περιοχής τους.

Στις μονοεδρικές Περιφερειακές Ενότητες των Κυκλάδων, εκλέγεται ο πρώτος σε ψήφους από το συνδυασμό του περιφερειάρχη που θα κερδίσει τις εκλογές. Στις Περιφερειακές Ενότητες των Κυκλάδων με 2 ή 3 έδρες, η κατανομή των εδρών είναι πιο σύνθετη. Θα εξαρτηθεί από τα ποσοστά που θα λάβει κάθε παράταξη, αλλά και από τις “καραμπόλες” που θα γίνουν στον τελικό διαμοιρασμό των εδρών.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.