ΤΟΠΙΚΑ

Περιφερειακές εκλογές: Πόσες έδρες αναλογούν στις Κυκλάδες ανά νησί

Περιφερειακές εκλογές: Πόσες έδρες αναλογούν στις Κυκλάδες ανά νησί

Το σύνολο των εδρών του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου είναι 45 για Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Οι 45 περιφερειακοί σύμβουλοι από τους δύο νομούς πρόκειται να αναδειχθούν στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι στις εκλογές του 2019 οι έδρες του περιφερειακού συμβουλίου Ν. Αιγαίου ήταν 51, ωστόσο μειώθηκαν.

Με βάση τις τροποποιήσεις της νομοθεσίας για την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και την τελευταία απογραφή του μόνιμου πληθυσμού όπου για τους δύο νομούς ανήλθε στους 327.820 κατοίκους, η κατανομή των εδρών είναι η ακόλουθη.

Σύρου 3

Άνδρου 1

Θήρας 3

Καλύμνου 4

Καρπάθου – Κάσου 1

Κέας – Κύθνου 1

Κω 5

Μήλου 1

Μυκόνου 2

Νάξου 3

Πάρου 2

Ρόδου 18

Τήνου 1

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω δεδομένα, στο νέο περιφερειακό συμβούλιο οι Κυκλάδες θα εκπροσωπηθούν με 17 μέλη και τα Δωδεκάνησα με 28.

Δείτε στον παρακάτω πίνακα τις έδρες και τον μόνιμο πληθυσμό κάθε περιφερειακής ενότητας των νησιών.

Σταυροί προτίμησης στις Κυκλάδες

Στις περιφερειακές ενότητες Άνδρου, Τήνου, Μήλου, Κέας – Κύθνου οι ψηφοφόροι μπορούν να βάλουν μόνο έναν σταυρό προτίμησης στον υποψήφιο που θα επιλέξουν.

Στις περιφερειακές ενότητες Σύρου, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Θήρας, Πάρου και Μύκόνου, οι ψηφοφόροι έχουν το δικαίωμα να βάλουν έως και δύο σταυρούς.

Σε επίπεδο Ν. Αιγαίου, τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης μπορούν να βάλουν οι ψηφοφόροι της περιφερειακής ενότητας Ρόδου, οι οποίοι έχουν δικαίωμα μέχρι και τέσσερις επιλογές υποψηφίων.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.