ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Περιφέρεια: Συνεχίζεται ο «πόλεμος» ανακοινώσεων για τον διαγωνισμό προμήθειας LED

Περιφέρεια: Συνεχίζεται ο «πόλεμος» ανακοινώσεων για τον διαγωνισμό προμήθειας LED

Απορία Ψάλτου Βηξ»

«Ούτε λέξη για την ταμπακιέρα του διαγωνισμού προμήθειας των LED αξίας 4,5 ε ο κ Χατζημάρκος»

Ο κ Χατζημάρκος για ακόμα μία φορά αρνείται να πει μία λέξη για την ταμπακιέρα του διαγωνισμού των LED αξίας 4,5 εκ ευρώ.

Με ύβρεις, χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα προσπαθεί να εμφανίσει απολογούμενη την αντιπολίτευση επειδή τιμώντας το θεσμικό της ρόλο θέτει δημόσια συγκεκριμένα ερωτήματα.

Ερωτήματα για τα οποία καλούμε τον κ Χατζημάρκο να απαντήσει εδώ και τώρα.

Ερωτήματα που αναδεικνύουν τις αδιαφανείς συνθήκες τέλεσης ενός διαγωνισμού αξίας 4,5 εκ ευρώ που ενδέχεται να μετατραπεί σε φωτογραφικός, πάλι με ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής.

Αυτή τη φορά όχι μέσω των όρων αλλά μέσω διαδικασιών που με ταχυδακτυλουργικό τελετουργικό μετέτρεψαν το ΌΧΙ της Επιτροπής Διαγωνισμού σε ΝΑΙ, ευνοώντας συγκεκριμένη εταιρία.

Αντίθετα με τις «φωτογραφικές» πρακτικές του κ Χατζημάρκου η παράταξη μας στον συγκεκριμένο διαγωνισμό τηρεί ίσες αποστάσεις από τους συμμετέχοντες.

Ένα διαγωνισμό που ο κ Χατζημάρκος αναγκάστηκε να επαναπροκηρύξει απαλείφοντας τους «φωτογραφικούς» όρους μετά την απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών.

Ήδη έχει υποστεί πολιτική ήττα διότι αποδείχθηκε ότι αν δεν είχε αποτραπεί από την αντιπολίτευση και τη δικαιοσύνη, ο κ Χατζημάρκος θα είχε ολοκληρώσει ένα διαγωνισμό με φωτογραφικούς όρους.

Η δε επίκληση αόριστα άλλης απόφασης του ΣτΕ σε κάποιον άλλο διαγωνισμό θα προκαλούσε γέλιο αν δεν συζητούσαμε με δημόσια για τα χρήματα του Ελληνικού Λαού.

Εμείς όπως και τότε έτσι και τώρα, θεωρούμε ότι πρέπει να τηρηθεί το γράμμα και το πνεύμα του Νομοθέτη για να διασφαλιστούν όροι διαφάνειας.

Ουδέποτε ταυτιστήκαμε με εργολαβικά συμφέροντα. Η πορεία μας στα Κοινά το αποδεικνύει, όπως και η θητεία μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή να σεβαστεί την εισήγηση των υπηρεσιακών παραγόντων που προτείνουν ο διαγωνισμός να ακυρωθεί και να επαναπροκηρυχθεί, από μηδενική βάση.

Καλούμε τον κ Χατζημάρκο να σεβαστεί στοιχειωδώς το θεσμό που εκπροσωπεί και τους πολίτες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι οποίοι ανέθεσαν επίσης θεσμικό ρόλο στην παράταξή μας να ασκεί έλεγχο.

Καλούμε τον κ Χατζημάρκο να πάψει να ευτελίζει το δημόσιο βίο, επειδή βρίσκεται σε δύσκολη θέση και αδυνατεί εξηγήσει τα ανεξήγητα.

Έντιμη πολιτική διέξοδος υπάρχει, αν το επιθυμεί. Να κρατήσει ίσες αποστάσεις όπως και όλοι εμείς και να επαναδημοπρατήσει άμεσα την προμήθεια των LED.

Σε ότι αφορά δετις αιτιάσεις του για «δήθεν» ψεύδηκαι συκοφαντίες ας προσφύγειστηΔικαιοσύνη. Ο δρόμος για τα δικαστήριατού είναι πολύ γνωστός και οικείος. Τονξέρει κυρίως λόγω των μηνύσεων σεδημοσιογράφους και μέλη της δικής τουΠαράταξης, που προσπάθησε να φιμώσει.

ΔελτίοΤύπου της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου»

«Η διαφάνεια, η λογοδοσία και ο δημόσιος διάλογος αποτελούν δομικά στοιχεία δημοκρατικού ύφους και ήθους διακυβέρνησης.»

«Η νίκη μας θα δώσει τέλος στον ευτελισμό του Περιφερειακού Θεσμού «

Με λύπη μας παρακολουθούμε τον ευτελισμό του Περιφερειακού Θεσμού να συνεχίζεται.

Η καθεστωτική αντίληψη του κ Χατζημάρκου και των συνεργατών της επιβεβαιώνεται μέσα από το ύφος και το περιεχόμενο της ανάρτησης του Γραφείου Τύπου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά την προφανή αδυναμία να παράσχουν πειστικές απαντήσεις για το διαγωνισμό των LED αξίας 4,5 εκ κατέφυγαν στην πάγια πρακτική της στοχοποίησης και του πολιτικού εκφοβισμού.

Αυτή τη φορά επέλεξαν την πρωτοφανή μέθοδο να προβούν σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της Περιφέρειας στο Facebook, που δεν περιείχε κανένα πολιτικό περιεχόμενο παρά μόνο χυδαίους χαρακτηρισμούς.

Τους καλούμε να σεβαστούν τους θεσμούς και τα χρήματα των νησιωτών με έμπρακτο τρόπο μέσα από την ευπρεπή λειτουργία του γραφείου τύπου.

Έστω και τώρα ας συνειδητοποιήσουν ότι η διεξαγωγή διαλόγου με πολιτικά επιχειρήματα είναι υποχρέωση κάθε μορφής εξουσίας στη Δημοκρατία.

Όπως επίσης ας καταλάβουν ότι η δυσανεξία στην τεκμηριωμένη πολιτική κριτική προδίδει αδυναμία της εκάστοτε εξουσίας.

Από την πλευρά μας ως επόμενη Περιφερειακή Αρχή δεσμευόμαστε ότι η διαφάνεια, η λογοδοσία και ο δημόσιος διάλογος αποτελούν για εμάς δομικά και αδιαπραγμάτευτα στοιχεία διακυβέρνησης.

Είμαστε σίγουροι ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» δεν αγωνίζεται μόνο για την ευημερία και την ανάπτυξη.

Η νίκη της παράταξης μας θα σημάνει παράλληλα επαναφορά θεμελιακών δημοκρατικών αρχών στη λειτουργία του Περιφερειακού Θεσμού.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.