ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση Φόρτωμα στον αρμόδιο υπουργό για τις οικοδομικές άδειες στη Μύκονο

Παρέμβαση Φόρτωμα στον αρμόδιο υπουργό για τις οικοδομικές άδειες στη Μύκονο
Εξέλιξη πολύ θετική για το νησί της Μυκόνου μετά τις προσωπικές ενέργειες του βουλευτή ΚΥΚΛΑΔΩΝ της ΝΔ
 Σημαντική εξέλιξη υπήρξε και επικοινωνία το πρωί  του Βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα, σχετικά με τη ρύθμιση του υπό ψήφιση σχεδίου νόμου, που αναστέλλει τις οικοδομικές άδειες στις εκτός σχεδίου περιοχές της Μυκόνου.
Με παρέμβασή του ο κ. Φόρτωμας στην καθολική απαγόρευση στην εκτός σχεδίου δόμηση στο νησί, ζήτησε την προσθήκη διαφόρων εξαιρέσεων, μεταξύ αυτών:
– Για όσους έχουν ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία έκδοσης οικοδομικής άδειας και ευρίσκονται σε κάποιο στάδιο πριν την έκδοση αυτής, όπως π.χ. πολίτες που έχουν ήδη υποβάλει μελέτες προς έγκριση για θεώρηση όρων δόμησης, έγκριση από το συμβούλιο Αρχιτεκτονικής ή την Αρχαιολογία.
– Για τους πολίτες που έχουν ήδη λάβει προέγκριση οικοδομικής άδειας.
– Για την κατασκευή ακινήτων δημοσίου συμφέροντος, όπως για παράδειγμα κτήρια ή εγκαταστάσεις του Δήμου και των νομικών του προσώπων (βρεφονηπιακοί σταθμοί κ.λπ.).
Επίσης, έθεσε υπόψη του Υπουργού πως είναι πολύ πιθανό να παρατηρηθούν σημαντικές καθυστερήσεις στο υπό έγκριση Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Μυκόνου, που βρίσκεται ακόμα στο στάδιο διαβούλευσης.

Επεσήμανε τέλος στον Υπουργό, ότι σ’ αυτό το διάστημα θα επηρεαστεί τόσο η οικονομική δραστηριότητα του νησιού, όσο και οι πολίτες, οι οποίοι θα επιθυμούσαν να ανεγείρουν κατοικία για ιδιοκατοίκηση, ζητώντας του να υπάρχει μια μεταβατική χρονική περίοδος, ώστε να μη δημιουργηθεί σημαντική αναστάτωση στην κοινωνική και οικονομική ζωή της Μυκόνου.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.