ΤΟΠΙΚΑ

Παραβάσεις ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας

Παραβάσεις ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας
«Λαβράκια» έβγαλε η απόβαση αστυνομικών της Οικονομικής Αστυνομίας στο νησί

Άνδρες και γυναίκες της Οικονομικής Αστυνομίας κατέπλευσαν στη Μύκονο ως τουρίστες και συγχρωτίστηκαν με τους σελέμπριτυ στις διάσημες παραλίες και στα σοκάκια του νησιού των ανέμων. Δεν πήγαν βέβαια στην κοσμοπολίτικη Μύκονο για διακοπές, αλλά με συγκεκριμένη αποστολή.

Να διαπιστώσουν, όπως έχουν κάνει με άλλες «αποβάσεις» σε διάφορα τουριστικά νησιά της χώρας, εφέτος το καλοκαίρι, παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας (μαύρη εργασία) από τους καταστηματάρχες, αλλά και παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας με την μη έκδοση αποδείξεων. Και οι έλεγχοι των… τουριστών αστυνομικών έβγαλαν, είναι η αλήθεια, λαβράκια!

Έτσι, σύμφωνα με τα δημοσιοποιηθέντα αποτελέσματα, σε επιχείρηση με δραστηριότητα τις υπηρεσίες παροχής γευμάτων, διαπιστώθηκε η μη έκδοση δεκατεσσάρων αποδείξεων, ενώ βρέθηκε να απασχολείται εργαζόμενος, που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού. Σε ταβέρνα-μπιτς μπαρ διαπιστώθηκε η μη έκδοση εξήντα τριών αποδείξεων. Σε ψητοπωλείο-εστιατόριο, βρέθηκε να απασχολείται εργαζόμενη που δεν ήταν καταχωρημένη στους πίνακες προσωπικού, για την οποία καθώς και για τον υπεύθυνο του καταστήματος ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία, καθώς στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα. Βρέθηκε, επίσης, να απασχολείται ακόμη ένας εργαζόμενος, εκτός της δηλωθείσας ημέρας εργασίας.

Μύκονος: 28 εργαζόμενοι εκτός του ωραρίου τους

Σε εστιατόριο, βρέθηκαν είκοσι οκτώ εργαζόμενοι να απασχολούνται εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας, ενώ ακόμη μία εργαζόμενη απασχολούταν χωρίς να ήταν καταχωρημένη στους πίνακες προσωπικού. Σε αναψυκτήριο-καφέ μπαρ, καταγράφηκε η μη έκδοση έξι αποδείξεων. Σε ξενοδοχειακή επιχείρηση, βρέθηκε να απασχολείται εργαζόμενος εκτός της δηλωθείσας ημέρας εργασίας.

Αδήλωτοι εργαζόμενοι

Σε εταιρεία εκμετάλλευσης επιχειρήσεων εστίασης και ψυχαγωγίας, τρεις εργαζόμενοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού. Σε μπαρ-εστιατόριο, 15 εργαζόμενοι βρέθηκαν να απασχολούνται εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.

Δεν έκοβαν αποδείξεις

Σε καφέ μπαρ, διαπιστώθηκε η μη έκδοση πέντε αποδείξεων, ενώ βρέθηκε να απασχολείται εργαζόμενος, που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού και εργαζόμενη να απασχολείται εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.  Σε εστιατόριο-καφέ, βρέθηκαν να απασχολούνται δύο εργαζόμενοι, που δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού.  Σε καφέ-εστιατόριο, βρέθηκε να απασχολείται εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού.

Πηγη alphapress.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.