ΤΟΠΙΚΑ

Πάνω από 90% πληρότητα είχε η Μύκονος όλο το καλοκαίρι

Πάνω από 90% πληρότητα είχε η Μύκονος όλο το καλοκαίρι

Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν και εφέτος οι ξένοι επισκέπτες στα ελληνικά νησιά, με τα μέχρι τώρα στοιχεία να αποτυπώνουν άνοδο των αφίξεων σε σχέση με το 2019, χρονιά ρεκόρ του ελληνικού τουρισμού. Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μίλησε με φορείς από τα νησιά που πρωτοστατούν στις τουριστικές αφίξεις, χωρίς να σημαίνει ότι τα υπόλοιπα που δεν παρουσιάζονται στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ υστέρησαν σε κρατήσεις και επισκεψιμότητα. Δεν υπάρχει ελληνικό νησί που δεν προσέλκυσε μεγάλο όγκο ξένων επισκεπτών φέτος, τονίζουν φορείς του κλάδου. Ξεκινώντας από τα κοσμοπολιτικα νησιά, όπως είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Πάτμος και η Αστυπάλαια, μόνο θετικές διαπιστώσεις καταγράφονται.

Μύκονος: Πάνω από 90% η πληρότητα το καλοκαίρι

Η Μύκονος έτρεξε με πληρότητα πάνω από 90% όλους τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ στα ίδια επίπεδα κινήθηκε και ο Σεπτέμβριος. Σε ό,τι αφορά τον Οκτώβριο, η εξέλιξη των αφίξεων συμβαδίζει με τον τερματισμό των αεροπορικών συνδέσεων από το εξωτερικό, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Ανδρέας Φιορεντίνος, επικεφαλής θεματικού τομέα Τουρισμού της ΝΔ και πρώην πρόεδρος των ξενοδόχων στο νησί των ανέμων. Δίνοντας το στίγμα του νησιού τη θερινή περίοδο, επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος κινήθηκαν με πληρότητα 90% και εξέφρασε την άποψη ότι τα αποτελέσματα των αφίξεων θα είναι καλύτερα από το 2019. Σχετικά με την κίνηση στο αεροδρόμιο του νησιού, τονίστηκε ότι μέχρι στιγμής έχει δεχτεί 677.000 χιλιάδες επισκέπτες σε σχέση με τις 750.000 αεροπορικές αφίξεις του 2019.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.