ΤΟΠΙΚΑ

Παγωμένα Θεοφάνεια,έως 9 μποφόρ οι άνεμοι στις Κυκλάδες

Παγωμένα Θεοφάνεια,έως 9 μποφόρ οι άνεμοι στις Κυκλάδες
Πέφτει κατακόρυφα η θερμοκρασία έως και 10 βαθμούς, προβλήματα στην ακτοπλοΐα

Την Κυριακή, απότομη αλλαγή του καιρού θα προκαλέσει μια πολύ ψυχρή μάζα αέρα που θα κινηθεί από τη βόρεια Ευρώπη προς τα Βαλκάνια και τη χώρα μας. Η νέα καιρική αυτή επιδείνωση αναμένεται ν’ αρχίσει από το πρωί της Κυριακής από τη βόρεια και δυτική Ελλάδα και στη διάρκεια της ημέρας θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα. Τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε χαμηλά υψόμετρα στη βόρεια Ελλάδα, καθώς και στα ορεινά-ημιορεινά στην κεντρική και νότια Ελλάδα. Βροχές ή χιονόνερο, καθώς και καταιγίδες αναμένονται στις θαλάσσιες περιοχές και παραθαλάσσιες περιοχές. Επίσης, ιδιαίτερα θα ενισχυθούν οι Βοριάδες, φθάνοντας τα 8-9 Μποφόρ στο Αιγαίο με πιθανά προβλήματα με απαγόρευση του απόπλου στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 5-7 βαθμούς, με παγετό στα ηπειρωτικά τη νύχτα και το πρωί.

Τη Δευτέρα, ημέρα των Θεοφανίων αλλά και την Τρίτη, η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχισθεί με εντονότερα φαινόμενα κυρίως στην ανατολική και νότια Ελλάδα, με βροχές και χιόνια στα ορεινά και σε χαμηλότερο υψόμετρο, και βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες περιοχές. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν ενισχυμένοι Βοριάδες 5-7 Μποφόρ, στο Αιγαίο 8-9 μποφόρ. Το κρύο θα είναι ιδιαίτερα αισθητό, με παγετό τοπικά ισχυρό στα ηπειρωτικά τις νυχτερινές και πρωινές ώρες.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.