ΤΟΠΙΚΑ

Παγκόσμια συγκίνηση για μια χώρα φιλική προς την Μύκονο

Παγκόσμια συγκίνηση για μια χώρα φιλική προς την Μύκονο
Σκληρή η δοκιμασία του λαού του Λιβάνου τις τελευταίες ώρες.Συγκινητική ανάρτηση του δημάρχου της Μυκόνου

Δραματικές στιγμές για τον λαό του Λιβάνου καθώς εικόνες βιβλικής καταστροφής μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης από τις πολύνεκρες εκρήξεις που σημειώθηκαν το απόγευμα στο λιμάνι της Βυρηττού.

Τουλάχιστον 50 είναι οι νεκροί σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας, ενώ εκτιμάται ότι υπάρχουν περισσότεροι από 3.000 τραυματίες.

Ο Λίβανος μια χώρα φιλική στη Μύκονο καθώς πολλοί Λιβανέζοι προτιμούν το νησί για διακοπές αλλά και για επαγγελματικές δραστηριότητες, είναι σε κατάσταση συναγερμού τις τελευταίες ώρες και αυτό δεν αφήνει ασυγκίνητους τους Μυκονιάτες.

Πρώτος ο δήμαρχος της Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς με μια συγκινητική ανάρτηση του( καθώς διατηρεί άριστες και προσωπικές σχέσεις με αξιωματούχους του Λιβάνου) αναφέρθηκε στο γεγονός:

 

Δεκάδες νεκροί και χιλιάδες τραυματίες σε μια ακόμα τραγωδία σε αυτή την πολύπαθη χώρα, τον Λίβανο. Σήμερα η σκέψη μας είναι στους φίλους του νησιού μας Λιβανέζους, που δοκιμάζονται σκληρά. Συλλυπητήρια σε όσους έχασαν τους ανθρώπους τους και ό,τι καλύτερο για τους τραυματίες και τους διασωθέντες. Είμαστε ενάντιοι σε κάθε μορφή βίας, σε κάθε μορφή πολέμου.

Numerous dead people and a few thousand injured in another tragedy in Lebanon. A country that has suffered a lot. Today our prayers and thoughts are with our Mykonos Lebanese friends, who are going through difficult times.
Sending our condolences to the ones suffering loss in their families and our best wishes to those injured and saved. We are against any form of violence in any form of war.

 

Στο Δημαρχείο Μυκόνου και συνάντηση με τον Δήμαρχο για τον Κυβερνήτη της Βηρυτού

Ο Δήμαρχος Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς,  είχε πραγματοποιήσει το 2017 επίσημη συνάντηση, με τον Κυβερνήτη της Βηρυτού, πρωτεύουσας του Λιβάνου, κ. Ziad Chebib.Ο Κυβερνήτης, ο οποίος μετέβη τότε στην Ελλάδα για εκδήλωση της Middle East Airlines για τα 60 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα, πραγματοποίησε ένα ταξίδι-“αστραπή” στη Μύκονο, κατόπιν και συνεννόησης με το Δήμαρχο, προκειμένου να δει από κοντά τον αγαπημένο προορισμό των συμπολιτών του.

Ο Δήμαρχος Κουκάς τον είχε ξεναγήσει  στη Χώρα της Μυκόνου, καθότι ήταν η πρώτη φορά που επισκέπτονταν  το νησί και συζήτησαν εκτενώς για την αγάπη που τρέφουν οι Λιβανέζοι για το νησί της Μυκόνου.

Επιπλέον  εξέτασαν το ενδεχόμενο από τότε  για κοινές δράσεις σε επίπεδο Δήμων.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.