ΤΟΠΙΚΑ

«Ουρές» από τουρίστες στη Μύκονο να περιμένουν ταξί

«Ουρές» από τουρίστες στη Μύκονο να περιμένουν ταξί

Η αλλαγή της νομοθεσίας για ενοικίαση van με οδηγό δυστυχώς αφήνει τους τουρίστες στο έλεος των λίγων επαγγελματικών ΙΧ που όπως φαίνεται είναι άφαντα.

Μπορεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου να μην αποτέλεσε μια τόσο καλή περίοδο για τις εταιρείες ενοικιάσεων αλλά και για τα γνωστά ενοικιαζόμενα van με οδηγό σε πολλά διάσημα νησιά των Κυκλάδων αλλά από την προηγούμενη εβδομάδα καταφθάνουν κυριολεκτικά ορδές τουριστών οι οποίοι αναζητούν κάποιο μεταφορικό μέσο για να μεταβούν στο ξενοδοχείο τους ή να κάνουν κάποια περιήγηση στο νησί.

Ωστόσο εξαιτίας της αλλαγής της νομοθεσίας τα ενοικιαζόμενα οχήματα με οδηγό μπορούν να εξυπηρετήσουν τους τουρίστες μόνο αν έχουν προνοήσει να κάνουν κάποια προκράτηση τουλάχιστον 2 ώρες νωρίτερα από τη άφιξή τους σε κάποιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς η συγκεκριμένη αλλαγή της νομοθεσίας στα ενοικιαζόμενα ΙΧ με οδηγό δυστυχώς αποκλείει έναν ολόκληρο κλάδο από την άμεση εξυπηρέτηση των τουριστών οι οποίοι αν δεν έχουν προνοήσει να κλείσουν κάποιες ώρες νωρίτερα από την άφιξή τους ένα van με οδηγό δυστυχώς θα πρέπει να περιμένουν υπομονετικά στην ουρά της πιάτσας των Ταξί ακόμη και αν ο υδράργυρος στο θερμόμετρο ξεπερνά τους 40 βαθμούς κελσίου.

Το video που δημοσιεύει αποκλειστικά το Carandmotor.gr επιβεβαιώνει τις επιφυλάξεις που είχαν εκφράσει τα τουριστικά γραφεία αλλά και οι εταιρείες ενοικιάσεων ΙΧ με οδηγό καθώς όπως μπορείτε να δείτε δεκάδες τουρίστες περιμένουν στην ουρά ώστε να έρθει κάποιο Ταξί και να μπορέσουν να μεταβούν στο ξενοδοχείο που θα διαμείνουν.

Το συγκεκριμένο περιστατικό καταγράφηκε στη Μύκονο στις 21 Μαΐου, ημέρα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, αλλά όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στην πιάτσα των Ταξί δεν υπάρχει απολύτως κανένα από τα 35 οχήματα που λειτουργούν στο νησί ενώ επίσης οι τουρίστες δεν μπορούν να καλέσουν κάποιο van με οδηγό καθώς ακόμη και αν το κάνουν τη στιγμή που κατεβαίνουν στο λιμάνι ο οδηγός με το van θα εμφανιστεί να τους παραλάβει μετά από 2 ώρες!

Να υπενθυμίσουμε πως η νομοθεσία απαγορεύει στα ενοικιαζόμενα ΙΧ με οδηγό να περιμένουν τουρίστες σε κάποια πιάτσα ταξί και η προσέγγιση κάποιου ενοικιαζόμενου van με οδηγό σε αυτή επιτρέπεται παρά μόνο αν ο οδηγός φέρει τη σύμβαση με την προκράτηση που έχει κάνει κάποιος τουρίστας 2 ώρες νωρίτερα. Σε διαφορετική περίπτωση η νομοθεσία προβλέπει βαριά οικονομικά πρόστιμα

Αν αυτή η εικόνα που καταγράφεται στο videoδιαδραματίζεται κυριολεκτικά στην αρχή της τουριστικής περιόδου είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς τι πρόκειται να συμβεί τους επόμενους τρεις μήνες που θα «βουλιάξει» από τουρίστες όχι μόνο η Μύκονος αλλά και η Πάρος, η Σαντορίνη, η Μήλος, η Σέριφος, και πολλοί άλλοι νησιωτικοί ή μη τουριστικοί προορισμοί με λιγότερα Ταξί αλλά και ενοικιαζόμενα van με οδηγό

carandmotor.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.