ΤΟΠΙΚΑ

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και πιάνει δουλειά

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και πιάνει δουλειά

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίστηκαν τα μέλη της νέας κυβέρνησης από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Όλοι οι νέοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο, πλην του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνου Τσακλόγλου που ορκίστηκε με πολιτικό όρκο.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η διαδικασία της υπογραφής του Πρωτοκόλλου Ορκωμοσίας των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών με πρώτο που υπέγραψε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ακολούθως τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Μετά τη διαδικασία των υπογραφών όλα τα μέλη του νέου κυβερνητικού σχήματος θα κατευθυνθούν στα υπουργεία που αναλαμβάνουν, για τις τελετές παράδοσης – παραλαβής.

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου σε πλήρη σύνθεση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης ανέφερε πως ο τομέας με τον οποίο θα ασχοληθεί είναι: «Η οικονομική διπλωματία και Εξωστρέφεια, που πρακτικά είναι οι οικονομικές διμερείς και πολυμερείς σχέσεις της χώρας, καθώς επίσης τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ενισχύσουμε την επιχειρηματική κοινότητα στην εξωστρέφειά τους, στις αγορές του εξωτερικού και να προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις στη χώρα μας». Πρόσθεσε πως: «Θα συνεχίσω να δουλεύω με την γείτονα χώρα την θετική ατζέντα, την ίδια στιγμή που παράλληλα με τον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών, χειριζόμαστε τα πιο ευαίσθητα θέματα στη σχέση μας με τους Τούρκους».

5920374

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας τόνισε: «Είναι παλιά λημέρια . Έχει πολύ ενδιαφέρον για μένα και λίγο συγκινητικό θα έλεγα και περιμένω με πολύ χαρά να δω γνώριμα πρόσωπα». «Σκληρή δουλειά, λίγα λόγια, σεμνότητα, εντιμότητα και αποτελεσματικότητα. Καλή σας μέρα», δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας, που αναλαμβάνει το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, ανέφερε ότι προέρχεται από υπουργείο με «προκλήσεις» και εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι θα γίνει καλή δουλειά» στο νέο κυβερνητικό πόστο. «Είναι παλιά λημέρια . Έχει πολύ ενδιαφέρον για μένα και λίγο συγκινητικό θα έλεγα και περιμένω με πολύ χαρά να δω γνώριμα πρόσωπα», δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης.

Η υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα-Μάνη Παπαδημητρίου δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Είναι μια κυβέρνηση η οποία θα πρέπει να δουλέψει σκληρά ούτως ώστε να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Ήδη έχουν γίνει πάρα πολλά βήματα σε αυτή την κατεύθυνση και στον τομέα των επενδύσεων και της ανάπτυξης και συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

5920358


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.