ΤΟΠΙΚΑ

Οριστικά στα Χανιά η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη

Οριστικά στα Χανιά η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη

Όπως αποφασίστηκε, την Τετάρτη το βράδυ, μετά από την ολοκλήρωση του λαϊκού προσκυνήματος στην Μητρόπολη Αθηνών και την εξόδιο ακολουθία, θα φτάσει στα Χανιά η οικογένεια και η 20μελής ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη -και η ταφή θα γίνει στο νεκροταφείο του Γαλατά.

Όπως είναι γνωστό, ο Μίκης Θεοδωράκης πριν πεθάνει είχε ζητήσει να ταφεί στον Γαλατά Χανίων μαζί με τους γονείς του και τον αδερφό του. Ωστόσο η Μαργαρίτα Θεοδωράκη επέμενε η ταφή του πατέρα της να γίνει στο Βραχάτι Κορινθίας. Ωστόσο, φέρεται  να συμφώνησε και εκείνη ως προς την ανάγκη σεβασμού της επιθυμίας του μεγάλου δημιουργού.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Δευτέρας πρόκειται να συζητηθούν κανονικά τα ασφαλιστικά μέτρα για την κηδεία.

Τη Δευτέρα το λαϊκό προσκύνημα, την Τετάρτη η κηδεία

Τη Δευτέρα, μία νωρίτερα απ’ ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί, θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη.

Η σορός του θα βρίσκεται στην Μητρόπολη Αθηνών τη Δευτέρα (10.00 – 19.00), την Τρίτη (10.00 – 19.00) και την Τετάρτη από τις 10 έως και τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης οπότε και θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία. Η απόφαση αναβολής ελήφθη λόγω της διεξαγωγής του Ράλι Ακρόπολις την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, που θα είναι κλειστό.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.