ΤΟΠΙΚΑ

Ορατό πλέον το ενδεχόμενο για πρόωρο τέλος της σαιζόν για τις ομάδες της Μυκόνου

Ορατό πλέον το ενδεχόμενο για πρόωρο τέλος της σαιζόν για τις ομάδες της Μυκόνου
Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια και όλο και πιο κοντά έρχεται το σενάριο της οριστικής αναβολής των πρωταθλημάτων

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο χρόνος και η ανυπαρξία στήριξης από την πολιτεία είναι οι τρεις βασικές αιτίες που το ενδεχόμενο να δούμε συλλογικό αθλητισμό σε όλα τα αθλήματα απομακρύνεται κάθε μέρα και πιο πολύ.

Παρά τη δίψα που υπάρχει από αθλητές και παράγοντες και την βούληση των τοπικών ενώσεων, δυστυχώς το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής σε όλα τα πρωταθλήματα γίνεται ολοένα και πιο φανερό.

Όπως γράφει σε ένα εύστοχο άρθρο του το pellasport.gr, πολύς λόγος γίνεται για την επιστροφή στα γήπεδα, παράγοντες, προπονητές, παίκτες και φίλαθλοι είναι σε αναμμένα κάρβουνα περιμένοντας με αγωνία την εξαγγελία της καταφατικής απάντησης από την Πολιτεία.
Μόλις χθες έγινε επανεκκίνηση στην Super League 2, ενώ είμαστε σε αναμονή όσον αφορά την Football League, που θα πρέπει να δοθεί το πράσινο φως για προπονησεις αρχικά και στην συνέχεια να οριστούν επίσημα παιχνίδια.

Για τη Γ’ Εθνική αυτή την στιγμή δεν ακούγεται τίποτα ούτε για προπονήσεις, ούτε για επανεκκίνηση, με το αγκάθι της τήρησης του υγειονομικού πρωτόκολλου, να αποτελεί σίγουρα το μέγιστο πρόβλημα για τα ταμεία όλων των ομάδων.

Κι αν για τις παραπάνω Κατηγορίες το πρόβλημα είναι κάπως αντιμετωπίσιμο όσον αφορά το οικονομικό, για τα τοπικά πρωταθλήματα πέραν του εργασιακού προβλήματος που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι παίκτες σε περίπτωση που ξεκινήσουν οι αγωνιστικές δραστηριότητες αργότερα, νομίζω ότι είναι αδύνατο να ανταπεξέλθουν σε όλα ποσα ζητάει η Πολιτεία.

Θεωρείται φύση αδύνατο ερασιτεχνικές ομάδες να τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που απαιτούνται, χωρίς τη βοήθεια της πολιτείας και με το οικονομικό κόστος είναι τεράστιο και μη αντιμετωπίσιμο από ένα ερασιτεχνικό σωματείο.

Βέβαια τζάμπα λόγος γίνεται, αφού καλά καλά δεν έχει βρεθεί άκρη για τη Football League και τη Γ’ εθνική, οπότε η κατάσταση είναι πολύ δυσοίωνη.

Πρέπει να υπολογίσουμε ότι για να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα χρειάζεται και χρόνος προετοιμασίας των αθλητών, οπότε θα πάμε κι άλλο πίσω με αποτέλεσμα να κληθούν να αγωνιστούν καλοκαιριάτικα, κάτι που ποτέ δεν έχει γίνει στο παρελθόν.

Άρα οι πιθανότητες να ξαναδούν γήπεδο για την τρέχουσα σεζόν οι ερασιτέχνες αθλητές των τοπικών πρωταθλημάτων, φαντάζουν ολοένα και λιγότερες, παρότι ορισμένοι παράγοντες έχουν εκφράσει την επιθυμία τους για επιστροφή στα γήπεδα και διεξαγωγή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Το οικονομικό κόστος για να τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο με έναν απλό υπολογισμό και εβδομαδιαία τεστ, αποκλίνει της πορείας για μία ερασιτεχνική ομάδα και παράγοντες που δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος αυτό.

Έτσι οδηγούμαστε σε μία και μοναδική λύση, την ανάληψη της υπόθεσης των τεστ από την Πολιτεία, ίσως είναι η μόνη που μπορεί να βάλει το χέρι της για να γίνει η επανεκκίνηση των τοπικών πρωταθλημάτων.

Με στοιχεία από το pellasport.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.