ΤΟΠΙΚΑ

Ονάσογλου στο basketa: “Τυχερός που ήμουν μέλος αυτής της ομάδας και έγινα κομμάτι της ιστορίας”

Ονάσογλου στο basketa: “Τυχερός που ήμουν μέλος αυτής της ομάδας και έγινα κομμάτι της ιστορίας”

Ο ΑΟ Μυκόνου πανηγύρισε σπουδαία άνοδο στην Β’ Εθνική κατηγορία πετυχαίνοντας το απόλυτο των νικών στο πρωτάθλημα και ο έμπειρος γκαρντ της Κυκλαδίτικης ομάδας, Θοδωρής Ονάσογλου, μίλησε στο basketa.gr, για τη φετινή σεζόν με την Μύκονο, το μέλλον στον σύλλογο, αλλά και τα χρόνια που πέρασε σε Παγκράτι και Ιπποκράτη Κω.

Καταφέρατε το απόλυτο και φτάσατε στο 20-0 και στην άνοδο με τη Μύκονο. Πως βίωσες αυτή την πορεία, και ήταν όσο εύκολο όσο φάνηκε;

Καταφέραμε να πετύχουμε κάτι που νομίζω το έχουν κάνει πολύ λίγες ομάδες, δεν ξέρω αν έχει ξαναγίνει κιόλας σε πιο χαμηλές κατηγορίες. Σίγουρα δεν ήταν κάτι εύκολο γιατί κατά τη διάρκεια της χρονιάς είχαμε πάρα πολλούς τραυματισμούς, πολλές απουσίες, κάποιες δυσκολίες, όπως κάποιες δυσκολίες στη μετακίνηση. Οπότε δεν ήταν τόσο εύκολο όσο φαίνεται. Παρόλα αυτά νιώθω τυχερός που ήμουν μέλος αυτής της ομάδας και έγινα κομμάτι της ιστορίας για αυτό που καταφέραμε το 20-0.

-Στα 34 σου χρόνια έχεις αγωνιστεί σε πολλές ομάδες, και από την Α2 και το Παγκράτι αποφάσισες να μεταβείς στην Γ’ Εθνική και τη Μύκονο. Αισθάνεσαι δικαιωμένος;

Αισθάνομαι και δικαιωμένος και τυχερός που με κάλεσαν να παίξω σε αυτή την ομάδα και βρέθηκα να είμαι μέλος σε αυτό το πρότζεκτ που κάνει η Μύκονος, καθώς δυστυχώς στις μέρες μας σπανίζουν αυτές οι ομάδες στο ελληνικό μπάσκετ. Η Μύκονος πάει να κάνει κάτι πολύ όμορφο, πολύ όμορφο, κάτι πολύ σοβαρό και κάτι που θα έχει διάρκεια. Δε θα είναι ένα πυροτέχνημα που έχουμε δει κατά τη διάρκεια των ετών, όπως άλλες ομάδες. Οπότε χαίρομαι που είμαι μέλος ενός σοβαρού πρότζεκτ.

– Ποιες η φιλοδοξίες της ομάδας;

Το βλέπω χρονιά με τη χρονιά. Δηλαδή θέλανε να κάνουν μία ομάδα που θα πρωταγωνιστεί στη Γ’ Εθνική και θα κερδίσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική, το καταφέρανε. Τώρα το επόμενο που κοιτάνε και έχουν ξεκινήσει ήδη σιγά σιγά τα βήματά τους, είναι να κάνουν μία ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει και θα διεκδικήσει την άνοδο από τη Β’ Εθνική στην Α2. Αυτό είναι το μέλλον που κοιτάνε, ο επόμενος στόχος. Οπότε τα κοιτάνε βήμα, βήμα.

-Ποιος οι συνθήκες που αντιμετώπισες στο νησί και στην ομάδα;

Οι άνθρωποι από ην πρώτη στιγμή έτρεχαν, μας έκαναν να είμαστε κομμάτι του νησιού και φρόντισαν να μη μας λείψει τίποτα. Τόσα χρόνια παίζω μπάσκετ, έχω παίξει σε πάρα πολλές ομάδες, δε νομίζω να έχω ξανασυναντήσει να μας παρέχουν πράγματα πριν τα χρειαστούμε καν. Δηλαδή αυτό που λέω κάθε φορά ήταν εκεί πριν τους χριεαστούμε.

-Πως είναι να έχεις παίκτες με τόσο μεγάλη εμπειρία (Τσάμης, Τσιάρας. Αγγελακόπουλος, Καράμπουλας, Μάρτζος);

Το πιο απλό πράγμα που θα πω σαν απάντηση είναι ότι σου κάνουν τη ζωή εύκολη. Δηλαδή, φαίνεται τόσο πιο εύκολο το παιχνίδι τόσο πιο ωραίο, όταν έχεις τέτοιους συμπαίκτες δίπλα σου, οπότε σου κάνουν τη ζωή εύκολη και φαίνεσαι καλύτερος παίκτης.

-Σκέφτεσαι τον εαυτό σου την ερχόμενη σεζόν στη Μύκονο;

Καλώς εχόντων των πραγμάτων ναι. Νομίζω οι συνθήκες είναι τόσο ιδανικές και οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν κάτι το σοβαρό που δε θα ήθελα να ψάξω για κάτι άλλο.

-Πως ήταν η περσινή σεζόν στο Παγκράτι;

Ξεκινήσαμε πάρα πολύ δυνατά. Η καραντίνα μας πήγε πολύ πίσω. Πριν την καραντίνα κερδίσαμε τον Ολυμπιακό, τερματίζουμε πρώτοι στο πρωτάθλημα και μετά σταματάνε όλα. Σταματήσαμε τις προπονήσεις, είχαμε κάποια οικονομικά προβλήματα τα οποία τα κατανοώ εν μέρει, λόγω του κορωνοϊού. Μετά στην επανέναρξη μείναμε λίγο πίσω. Παρόλα αυτά τερματίσαμε 5οι, οπότε είχε ένα αίσιο φινάλε.

-Από την πορεία σου στον Ιπποκράτη Κω, όπου έπαιξες και το καλύτερο σου μπάσκετ τι θυμάσαι;

Σίγουρα ήταν η καλύτερή μου χρονιά προσωπικά. Επίσης καταφέραμε να πετύχουμε άλλη μία άνοδο από τη Β’ Εθνική στην Α2. Ήταν πάλι νησί, επαρχία και εκεί πέρα οι άνθρωποι μας είχαν φερθεί πολύ σωστά πολύ όμορφα. Και σε αυτά που θυμάμαι είναι προφανώς ότι είχα κάνει την καλύτερή μου χρονιά και επιθετικά και αμυντικά και από όλες τις πλευρές.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.