ΤΟΠΙΚΑ

Ομόφωνο το ψήφισμα της ΠΕΔ Ν.Αιγαίου υπέρ της πρότασης Κουκά για τεστ rapid

Ομόφωνο το ψήφισμα της ΠΕΔ Ν.Αιγαίου υπέρ της πρότασης Κουκά για τεστ rapid
Την αναγκαιότητα διενέργειας τεστ για covid-19 σε όσους μετακινούνται στα νησιά των Κυκλάδων επεσήμανε στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς.
Ο κ. Κουκάς έθεσε το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης επισημαίνοντας ότι στη Μύκονο τις πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου αφίχθησαν εκατοντάδες άτομα, ημεδαποί και αλλοδαποί είτε επιστρέφοντας από τις διακοπές τους, είτε ως συνεργία που ήρθαν νόμιμα για εργασία στο νησί.
Αυτές ακριβώς οι αφίξεις σε συνδυασμό με την χαλαρότητα που επέδειξε μία μικρή μειοψηφία είχαν ως αποτέλεσμα τη σημερινή υγειονομική εικόνα.
Για να αντιμετωπιστεί το ταχύτερο δυνατό και στο μέγιστο βαθμό η σημερινή κατάσταση, ο κ. Κουκά πρόσθεσε ότι χρειάζεται να εντατικοποιηθούν και να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι και πρότεινε να ζητήσει η ΠΕΔ από τους αρμόδιους υπουργούς να εγκαταστήσουν σε όλες τις πύλες εισόδου και εξόδου (λιμάνια και αεροδρόμια) των νησιών των Κυκλάδων για το προσεχές διάστημα και ως την εφαρμογή νέων οδηγιών, μόνιμο ελεγκτικό μηχανισμό με υποχρεωτικά rapid test covid19 εκτός και αν υπάρχει πολύ πρόσφατο πιστοποιητικό στα χέρια του ταξιδιώτη.
Η ενέργεια αυτή, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Μυκόνου, θα συμβάλει ουσιαστικά στη θωράκιση της δημόσιας υγεία, αλλά και την ομαλή επανεκκίνηση της κανονικότητας στην οικονομική και κοινωνική ζωή, ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, που είναι σημαντική από πλευράς δυνητικών εσόδων, για την τοπική και την εθνική οικονομία.
Το Δ.Σ. της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου ψήφισε ομόφωνα την πρόταση του Δήμαρχου Μυκόνου.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.