ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ομάδα μοντέλο η ΑΕ ΜΥΚΟΝΟΥ πάτησε την Ρόδο αλλά και κορυφή στην βαθμολογία της Γ´Εθνικής

Ομάδα μοντέλο η ΑΕ ΜΥΚΟΝΟΥ πάτησε την Ρόδο αλλά και κορυφή στην βαθμολογία της Γ´Εθνικής

Το «τρένο» της Α.Ε. Μυκόνου συνέχισε την πορεία του πατώντας κορυφή! Στο ντέρμπι με τη Ρόδο η ΑΕΜ πραγματοποιώντας άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση, έφτασε σε μια ακόμα νίκη με το εντυπωσιακό 3-0 φτάνοντας με το τέλος του πρώτου γύρου τους 28 βαθμούς (σ.σ. όσους πέρυσι σε ολόκληρο το πρωτάθλημα) και περιμένει το αυριανό ντέρμπι Πανιώνιος – Αιολικός για να δει αν θα διατηρηθεί σ’ αυτή τη θέση! Πάντως έστω για 24 ώρες θα απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής που της δίνει και το δικαίωμα να ελπίζει σε ακόμα καλύτερες ημέρες!
Από την αρχή του αγώνα μπήκε δυνατά και με βασικό όπλο την πίεση από ψηλά περιόρισε τα ατού της αντιπάλου της που δεν μπορούσαν να βρουν εύκολα διαδρόμους προς την εστία του Ντούνη. Ουσιαστικά οι Ροδίτες είχαν μόλις μια τελική στο 19′ όταν ο Τσούτσης μέσα από τη μεγάλη περιοχή σούταρε άουτ. Η Α.Ε. Μυκόνου μετά το 20′ άρχισε να πιέζει όλο και περισσότερο και άνοιξε το σκορ στο 26′ Ο Πινέιρο εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά με τον Σπυρόπουλο να πιάνει την κεφαλιά από πολύ καλή θέση και να τη στέλνει στη γωνία του Μανουσάκη κάνοντας το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν χωρίς όμως να φτάσουν σε θέση βολής! Αντιθέτως η Α.Ε. Μυκόνου έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 44′ με τον Σπυρόπουλο να σουτάρει και τον Κανταρτζή να πετάγεται και να διώχνει λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος της Ρόδου!
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασιστικά και πίεσαν! Στο 57′ έχασαν πολύ καλή ευκαιρία με τον Μπαρμπαρούση να σουτάρει από εξαιρετική θέση και τον Ντούνη να αποκρούει, ενώ το ίδιο έκανε ο τερματοφύλακας της ΑΕΜ και στην κεφαλιά του Μάγκα μετά από εκτέλεση φάουλ του Νικολόπουλου. Καθώς ο χρόνος περνούσε η Ρόδος ρίσκαρε, ανεβάζοντας τις γραμμές της όλο και πιο ψηλά! Εκεί ακριβώς χτύπησε σαν… κόμπρα η ΑΕΜ με δυο γκολ στις καθυστερήσεις! Στο 93′ ο Βαλαβανόπουλος έφυγε στην αντεπίθεση, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Οικονομίκο και ο νεαρός παίκτης πλάσαρε ψύχραιμα κάνοντας το 2-0. Στο 95′ ο Βαλαβανόπουλος βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Μανουσάκη τον πέρασε και ο τερματοφύλακας της Ρόδου τον κράτησε με τα χέρια! Το πέναλτι το εκτέλεσε εύστοχα ο παίκτης που το κέρδισε και έκανε το τελικό 3-0 για την Α.Ε. Μυκόνου μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού!

Α.Ε. Μυκόνου :Ντούνης, Ράγια, Κέμπε, (50′ Γιαννόπουλος), Μαντζανάς, Αρκούδας, Τράκας, Ζγκούρι (88′ Οικονομίκος), Μουρίκι (80′ Στυλιανόπουλος), Παπαδόπουλος, (88′ Βαλαβανόπουλος), Πινέιρο (80′ Αχείμαστος)

ΑΣ Ρόδος : Μανουσάκης, Τρόκα, Κανταρτζής, Μάγκας, Νικολόπουλος, Βογιατζής Β, Στεργίου (46΄Ροντρίγκεζ), Τσούτσης, Κάμπα, Μουζακίτης (78′ Τζουανάκης), Μπαρμπαρούσης

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.