ΤΟΠΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος του Π.Α.Κ.Ο. “Γ. Αξιώτης”

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος του Π.Α.Κ.Ο. “Γ. Αξιώτης”

Η θητεία του ΔΣ του Π.Α.Κ.Ο. “Γ. Αξιώτης” για το διάστημα 2021-2023 ολοκληρώθηκε και άφησε πίσω της σημαντικό έργο για τη Μύκονο.
Η απερχόμενη διοίκηση του οργανισμού λειτούργησε με γνώμονα την αναδιοργάνωσή του και συντέλεσε στην εύρυθμη λειτουργία όλων των τομέων αρμοδιότητάς του. Την ίδια στιγμή, η άφιξη του νέου χρόνου, συμπίπτει με την κατάργηση του φορέα, αφού με τον νόμο 5056/2023 από 01.01.2024 καταργούνται αρκετά νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ μεταξύ των οποίων και ο  Π.Α.Κ.Ο. «Γ. Αξιώτης». Οι αρμοδιότητες που είχε ο φορέας από την ίδρυσή του 2011, περνούν πλέον οριστικά στον Δήμο Μυκόνου.

Διεύθυνση προσχολικής αγωγής και παιδείας

Δόθηκε  μεγάλη βαρύτητα στην  λειτουργία των δύο δημοτικών  παιδικών σταθμών με συνεχείς και διαρκείς κτιριακές βελτιώσεις και επισκευές αλλά και με την πρόσληψη το 2022 οκτώ νέων υπαλλήλων ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) με δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων έως το 2027 και για όσο διαρκεί το χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ «Πρόγραμμα προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών». Με την βοήθεια του προσωπικού  αλλά και την συμβολή της διοίκησης,  οι δύο σταθμοί λειτούργησαν  υποδειγματικά. Αυτό δείχνουν και οι ετήσιες εγγραφές που καλύπτουν σχεδόν το σύνολο των εκατό  και πλέον θέσεων που διαθέτουν οι δομές αλλά και  το πόρισμα  του αρμόδιου   κλιμακίου  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  μετά από έλεγχο που   διενεργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2022.

Μουσική Σχολή “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΞΙΩΤΗΣ”   

Η Μουσική Σχολή από το 2019  λειτουργεί  με δύο τμήματα μουσικής,  κιθάρας και βιολιού. Λειτουργούν επίσης και δύο τμήματα χορωδιών.

Πηγη koinignomi.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.