ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σεμινάριο Εξαγωγών

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σεμινάριο Εξαγωγών

Την Δευτέρα και Τρίτη 5-6 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το διήμερο σεμινάριο Εξαγωγών που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Κυκλάδων με τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου και Επενδύσεων Enterprise Greece.

Το Επιμελητήριο  παρείχε δωρεάν το σεμινάριοαυτό για τα μέλη του και όλοιοι συμμετέχοντες, τόσο από τη ΣυνεδριακήΑίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στηΣύρο όσο και από τα γραφεία τουΕπιμελητηρίου στα νησιά: Άνδρο, Τήνο,Μύκονο, Πάρο, Νάξο και Σαντορίνη, οιοποίοι παρακολούθησαν μέσω τηλεδιάσκεψης,είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν γιατη μεθοδολογία προσέγγισης της εξαγωγικήςδιαδικασίας και το πλέγμα εκείνων τωνπαραγόντων που καθορίζουν μία επιτυχημένηεξαγωγική προσπάθεια.

Ο εισηγητής κύριος Γεώργιος Παπαστεργιόπουλος, Δ/ντής Πληροφόρησης και Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Enterprise Greece, παρουσίασε βήμα βήμα τη σωστή σειρά που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να δημιουργηθεί ένα εξαγώγιμο προϊόν. Αναλύθηκαν επίσης πρακτικά ζητήματα και δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα εν δυνάμει εξαγωγέων καλύπτοντας θέματα όπως:

 • Δημιουργία – κατοχύρωση εμπορικών σημάτων.
 • Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος (design, συσκευασία, πιστοποίηση).
 • Σήμανση προϊόντων – barcode κ.λ.π.
 • Δημιουργία επικοινωνιακών εργαλείων.
 • Επιλογή ξένων αγορών και προσαρμογή των προϊόντων σε αυτές.
 • Μεθοδολογία εξεύρεσης πελατών στις αγορές – στόχους.
 • Δράσεις που απαιτούνται για την εξεύρεση πελατών.
 • Αναφορά σε Διεθνείς Εκθέσεις (επιλογή κατάλληλης Έκθεσης και βήματα οργάνωσης).
 • Αναφορά σε Β2Β συναντήσεις και τρόπος σωστής προετοιμασίας τους.
 • Τρόποι παράδοσης, τρόποι πληρωμής και ασφαλίσεις φορτίων – πελατών.
 • Συνοδευτικά έγγραφα εξαγωγών.
 • Ιδιαιτερότητες – ειδικό καθεστώς εξαγωγών σε τρίτες χώρες.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας τη σημασία διεξαγωγής ενός τέτοιου σεμιναρίου ιδιαίτερα σε μια χρονική περίοδο που συμπίπτει με την ανάληψη από το Επιμελητήριο της υλοποίησης ενός εξαιρετικά σημαντικού αναπτυξιακού έργου για τη «Δημιουργία Cluster για τα Κυκλαδικά προϊόντα του τομέα της αγροδιατροφής και της γαστρονομίας», που έχει ως βασικό στόχο την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας μεταξύ τοπικών επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών για την αποτελεσματική διοχέτευση των κυκλαδικών προϊόντων στην διεθνή και τοπική αγορά. Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε ότι το σεμινάριο αποτελεί μία από τις δράσεις υποστήριξης τηςεξωστρέφειας των Επιχειρήσεων των Κυκλάδων και της ενίσχυσης των ανταποδοτικών υπηρεσιών που προσφέρει το Επιμελητήριο στον τομέα της επιμόρφωσης των επιχειρηματιών.

ΤοΕπιμελητήριο Κυκλάδων έχει ανακοινώσεικαι άλλα θεματικά σεμινάρια/εργαστήριαμε στόχο την ευρύτερη ανάπτυξη τωνεπαγγελματικών δεξιοτήτων. Περισσότερεςπληροφορίες μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο https://www.e-kyklades.gr/articles/seminaria


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.