ΤΟΠΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Μυκόνου το εμβληματικό έργο ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου των ανεμόμυλων

Ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Μυκόνου το εμβληματικό έργο ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου των ανεμόμυλων

Η αισθητική αναβάθμιση και η πολιτιστική ανάδειξη του διατηρητέου μνημειακού συγκροτήματος των Κάτω Μύλων Μυκόνου και της γύρω περιοχής, είναι πλέον γεγονός.

Με συστηματική δουλειά και τη στενή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς ο Δήμος Μυκόνου, ολοκλήρωσε ένα έργο σε ένα από τα σημαντικότερα τοπόσημα  της Μυκόνου και συνολικά της χώρας μας.

Η αναβάθμιση του χώρου έγινε με απόλυτο σεβασμό στην αυθεντικότητα, στον μνημειακό χαρακτήρα και τη φυσική ομορφιά της περιοχής. Στο σημείο όπου παλαιότερα μεταξύ άλλων πάρκαραν αυτοκίνητα, σήμερα έχουν διαμορφωθεί πεζοδρόμια, μονοπάτια, και χώροι αναψυχής και πρασίνου.

Το έργο, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο, είχε λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Νοτίου Αιγαίου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς εξέφρασε την ικανοποίηση του επισημαίνοντας σε σχετική ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:  

«Ένα όραμα πολλών ετών και διαχρονικό αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας, γίνεται πραγματικότητα. Η διατήρηση της ταυτότητας του νησιού και η ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτιστικών χαρακτηριστικών της Μυκόνου, αποτελούν στρατηγικές επιλογές της δημοτικής μας αρχής. Η ανάπλαση που θα συντελεστεί, αποτελεί μία απόδειξη ότι η ανάπτυξη και η πρόοδος μπορούν να συνδυαστούν με τον Πολιτισμό και την Παράδοση. Ευχαριστώ την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για τη μελέτη, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων για την συνεργασία, καθώς και τη Διοίκηση του Πράσινου Ταμείου για τη χρηματοδότηση αυτού του σημαντικού έργου».


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.