ΤΟΠΙΚΑ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δράσεις σε σχολεία των Κυκλάδων του ERASMUS+ SPORT «Ήπιες Δεξιότητες για την ενεργό νεολαία μέσω του αθλητισμού»

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δράσεις σε σχολεία των Κυκλάδων του ERASMUS+ SPORT «Ήπιες Δεξιότητες για την ενεργό νεολαία μέσω του αθλητισμού»

Με την υλοποίηση των Δράσεων στα σχολεία των Κυκλάδων που ανταποκρίθηκαν προχώρησε το τελευταίο εξάμηνο η υλοποίηση του προγράμματος ERASMUS+ SPORT «Ήπιες Δεξιότητες για την ενεργό νεολαία μέσω του αθλητισμού». Παρόλη την πανδημία και τις δυσκολίες που αυτές επέφερε στην ομαλή λειτουργία των σχολείων, η εκπαιδευτική κοινότητα αγκάλιασε το πρόγραμμα, και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδωνδημόσια ευχαριστεί όσους και όσες συμμετείχαν.

συμμετοχή 5 σχολείων σε διαφορετικά νησιά: Στην Άνδρο (Κόρθι), στην Σύρο, στην Μύκονο, στην Αμοργό και στην Κέα.
ενημέρωση με την παραγωγή video της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ με πρώην ή νυν αθλητές οι οποίοι απευθύνθηκαν στους νέους/νέες και τους παρουσίασαν το πώς ο αθλητισμός και ένας υγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να επηρεάσoυν θετικά την ανάπτυξη των «ήπιων δεξιοτήτων».
200 παιδιά συμμετείχαν στο 1ο στάδιο της πανευρωπαϊκής έρευνας για τις ήπιες δεξιότητες μέσω του αθλητισμού. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα γίνουν γνωστά μόλις ολοκληρωθεί και η 2η φάση της έρευνας.

Το πρόγραμμα Soft Skills Through Sport For Active Youth (SSAY) αφορά αγόρια και κορίτσια ηλικίας 14-10 ετών εστιάζει στις ήπιες δεξιότητες όπως το ομαδικό πνεύμα, η κριτική σκέψη, η επικοινωνία, η προσαρμοστικότητα, η οργάνωση και διαχείριση χρόνου, η επίλυση προβλημάτων. Οι δεξιότητες αυτές είναι απαραίτητες γιατί συμβάλουν στην μελλοντική επαγγελματική ζωή των νέων και ανεξάρτητες από το κοινωνικό, επαγγελματικό και προσωπικό περιβάλλον

Στα σχολεία που συμμετείχαν, στους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής και στους μαθητές και τις μαθήτριεςχορηγήθηκαν Βεβαιώσεις Συμμετοχής. Επίσης, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων δώρισε αθλητικό υλικό σε μια προσπάθεια περαιτέρω εξοικείωσής με το στίβο καθώς και κινητροδότησης των εφήβων μαθητών και μαθητριών.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.