ΤΟΠΙΚΑ

Ολοκληρώνεται το έργο εκσυγχρονισμού και ψηφιοποίησης του χώρου και των εκθεμάτων του Ναυτικού Μουσείου Αιγαίου στη Μύκονο.

Ολοκληρώνεται το έργο εκσυγχρονισμού και ψηφιοποίησης του χώρου και των εκθεμάτων του Ναυτικού Μουσείου Αιγαίου στη Μύκονο.

Μετά και την Προγραμματική Σύμβαση που συνάφθηκε στις 15 Μαΐου 2023 μεταξύ του Δήμου Μυκόνου, του Ναυτικού Μουσείου Αιγαίου και του Υπουργείου Πολιτισμού με Ενδιάμεσο Φορέα την Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων ΑΑΕ ΟΤΑ, υλοποιείται η πράξη «Ναυτικό Μουσείο Αιγαίου – Ανάδειξη και Διάσωση ενός φάρου πολιτισμού της Ελληνικής Ναυτιλίας», ενταγμένη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Αλιεία και Θάλασσα 2014 – 2020. Το έργο περιλαμβάνει:

«Εκσυγχρονισμός Ναυτικού Μουσείου Αιγαίου» 36.928 Ευρώ (€)

«Αναβάθμιση λειτουργικότητας εσωτερικών χώρων» 37.045 Ευρώ (€)
«Ενεργειακή αναβάθμιση εσωτερικών χώρων Ν.Μ.Α» 37.069 Ευρώ (€)
«Ψηφιοποίηση των εκθεμάτων και δημιουργία εικονικού Μουσείου» 31.719 Ευρώ (€)
«Υπηρεσίες σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων δημοσιότητας και προβολής του έργου» 27.676 Ευρώ (€)
«Υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης και παρακολούθησης του έργου» 7.440 Ευρώ (€)

Επιπλέον έξοδα καλύφθηκαν από την ναυτιλιακή εταιρεία EMPROS LINES καθώς και την οικογένεια του ιδρυτή του μουσείου Γ. Μ. Δρακόπουλου.

 

Αναφέρει ο Κωνσταντίνος Κουκάς:

«Η προβολή του τοπικού πολιτισμού με κάθε σύγχρονο μέσο, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ενίσχυση και την προβολή της τοπικής μας ταυτότητας. Με ουσιαστικά έργα και ενέργειες προτάξαμε και υπηρετήσαμε τη θέση μας αυτή εδώ και χρόνια, στόχος που ελπίζουμε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.