ΤΟΠΙΚΑ

«Όλοι ήξεραν μόνο για την Μύκονο, άγνωστα τα Ιόνια νησιά στα αραβικά εμιράτα»

«Όλοι ήξεραν μόνο για την Μύκονο, άγνωστα τα Ιόνια νησιά στα αραβικά εμιράτα»
Απίστευτη παραδοχή για την παγκόσμια αποδοχή της Μυκόνου από την περιφερειάρχη Ιονίων νήσων κ.Κράτσα

Την απογοητευτική διαπίστωση ότι εκτός από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη στην Ελλάδα, είναι άγνωστα τα Ιόνια νησιά, έκανε η αποστολή από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που συμμετείχε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ExpoDubai 2020, όπως ανέφερε μεταξύ των άλλων, στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης, (και) η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα.

Γνώριζαν σαν όνομα το Corfu μα δεν ήξεραν καν που βρίσκεται, ρωτώντας μάλιστα, αν είναι κοντά στη Μύκονο” σημείωσε. Ωστόσο, η κα. Κράτσα μίλησε για τα οφέλη από τη συμμετοχή των Ιονίων Νήσων για πρώτη φορά σε μια τέτοιου μεγέθους, παγκόσμια τουριστική έκθεση και μάλιστα με δικές της εκδηλώσεις. (Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ)

Συνέντευξη Τύπου για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Dubaiexpo2020

 

Ακόμη και φέτος η ενδεχόμενη σύνδεση Κέρκυρας – Dubai

Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο της συνέντευξης, σημαντικές ήταν οι τοποθετήσεις, εκτός της κας. Κράτσα και του προέδρου των ξενοδόχων Κέρκυρας Μπ. Βούλγαρη και του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αλ. Αλεξάκη, αφού αναμένεται να συνεχιστεί η επικοινωνία (αυτή και την επόμενη εβδομάδα). σε σχέση με την απευθείας σύνδεση του Dubai με την Κέρκυρα, ειδικά σε μια τέτοια περίοδο, όπου οι “καλές” αγορές όπως Ρωσία και Ουκρανία. δεν προσμετρώνται , λόγω πολέμου, στον θερινό τουρισμό. Όπως είπε ο κ. Βούλγαρης, οι αεροπορικές εταιρείες μελετούν την βιωσιμότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος αλλά και το κόστος του ενώ οι απαντήσεις θα είναι άμεσες, για πιθανή σύνδεση με την Κέρκυρα, ακόμα και για το φετινό καλοκαίρι.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.