ΤΟΠΙΚΑ

Όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου στη Μύκονο

Όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου στη Μύκονο

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου στη Μύκονο:

α. 27H ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, ημέρα ΠΕΜΠΤΗ: 
09.00’ π.μ.- Χώρα και Άνω Μερά: Ομιλίες καθηγητών και δασκάλων και και λοιπές εκδηλώσεις, με βάση τα ιστορικά γεγονότα και τη σημασία τους, με αναφορές σε μαρτυρίες, στη λογοτεχνία και την τέχνη, στα Σχολεία της Μυκόνου.

11.00’ π.μ. Άνω Μερά  – Θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων της Άνω Μεράς, από τους κ.κ.:
α) Εκπρόσωπο Δήμου,
β) Εκπρόσωπο Π. Ν.ΑΙ.,
γ) Πρόεδρο Δ.Σ. Κοινότητας Άνω Μεράς,
δ) Διοικητή 6ης ΜΣΕΠ,
ε) Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας
Μυκόνου,
στ)Λιμενάρχη Μυκόνου,
ζ) Διοικητή Πυροσβεστικής,
η) Αντιπροσωπείες με τους Σημαιοφόρους
από τα Σχολεία όλων των Βαθμίδων,
θ) την Αδελφότητα Ανωμεριτών Μυκόνου
και Τοπικούς Συλλόγους,
Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ψαλεί ο Εθνικός Ύμνος από τους μαθητές.

12.00’ – Χώρα: Προσκύνημα με επιμνημόσυνη δέηση και στέψη της Προτομής της Ηρωίδας Μαντώς Μαυρογένη από αντιπροσωπείες με τους Σημαιοφόρους από τα Σχολεία όλων των βαθμίδων, αντιπροσωπείες από τους Προσκόπους και Τοπικούς Συλλόγους. Στην τελετή της νήσου και οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών.

β. 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

07.00’ π.μ. Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών όλων των Ενοριών της Χώρας και της Άνω Μεράς.

08.00’ π.μ. Έπαρση της σημαίας στο Μνημείο των Πεσόντων από Τιμητικό Άγημα της 6ης ΜΣΕΠ Μυκόνου.

10.30’ π.μ.- Άνω Μερά: Θα τελεσθεί επίσημη δοξολογία στην Ιερά Μονή της Παναγίας Τουρλιανής. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει εκπρόσωπος της εκπαιδευτικής κοινότητας. Εμπρός από το Κατάστημα της Κοινότητας Άνω Μεράς θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ψαλεί ο Εθνικός Ύμνος
από τους μαθητές των Σχολείων. Εν συνεχεία, θα γίνει παρέλαση από το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο, στο χώρο μπροστά από το Κατάστημα
της Κοινότητας Άνω Μεράς.

12.00’ μ.μ.- Χώρα: Θα τελεσθεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Μητροπόλεως. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κα. Φανή Βαλάι, δασκάλα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μυκόνου. Μετά τη δοξολογία θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων, από τους κ.κ.:
α) Δήμαρχο Μυκόνου, β) Εκπρόσωπο της Π.Ν.ΑΙ., γ) Διοικητή της 6ης ΜΣΕΠ , δ) Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, ε) Λιμενάρχη Μυκόνου & ζ) Διοικητή της Πυροσβεστικής.
Επίσης, θα κατατεθεί στεφάνι από τον Πρόεδρο Δ.Σ. στη μνήμη των πεσόντων της Εθνικής Αντίστασης. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των ενδόξων νεκρών του ’40. Θα ψαλεί εν συνεχεία ο Εθνικός Ύμνος από το πρώτο σύστημα Ναυτοπροσκόπων.

12.45’ μ.μ.- Θα παρελάσουν: τα Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία: Νηπιαγωγεία Χώρας και Φτελιάς – Μαραθιού, Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και Λύκεια, το Ε.Π.Α.Λ., καθώς και οι Πρόσκοποι. (Η φορά της παρέλασης θα είναι από το Δημαρχείο προς το μνημείο της Μαντώς Μαυρογένη). Αμέσως μετά την παρέλαση, στη Χώρα θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί
χοροί μαθητών-μαθητριών στο χώρο πέριξ του Δημαρχείου, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.

13.45΄ μ.μ. Ειδική τελετή στο Δημαρχείο, κατά την οποία ο κ. Δήμαρχος Μυκόνου θα βραβεύσει εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου τους επιτυχόντες Μυκονιάτες μαθητές των πανελληνίων Εισαγωγικών Εξετάσεων έτους 2022 που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

17.30’ μ.μ. Υποστολή της σημαίας από το Τιμητικό Άγημα της 6ης ΜΣΕΠ, στο μνημείο των Πεσόντων.

Τελετάρχης στις εκδηλώσεις στην Άνω Μερά, ορίζεται: Ο κ. Κούντζας Θωμάς, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής 2ου Δημοτικού Σχολείου Μυκόνου. Τελετάρχης στις εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου της «28ης Οκτωβρίου 1940» στη Χώρα, ορίζεται: Ο κ. Κούντζας Θωμάς, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μυκόνου.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.