ΤΟΠΙΚΑ

Ολικό μπλακ αουτ στη Μύκονο κλείνουν τα πάντα

Ολικό μπλακ αουτ στη Μύκονο κλείνουν τα πάντα
Στο βαθύ κόκκινο το νησί, κλείνουν σχολεία και καταστήματα

Στο “κόκκινο” και στην κατηγορία της πιο υψηλής υγειονομικής επικινδυνότητας εξακολουθούν να βρίσκονται η Μύκονος και η Σαντορίνη. Με βάση τη σημερινή επίσημη ενημέρωση, τα δεδομένα είναι χειρότερα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα για τα δύο νησιά των Κυκλάδων, όπως και για άλλες περιοχές της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε στο Δήμο Θήρας της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας τα ενεργά κρούσματα ήταν 34 στις 30 Ιανουαρίου, όταν ξεκίνησαν να ισχύουν τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα, και αυτή τη στιγμή είναι 45.

Αντίστοιχα, ο Δήμος Μυκόνου είχε 25 ενεργά κρούσματα στις 30 Ιανουαρίου όταν ξεκίνησαν να ισχύουν τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα και σήμερα έχει 50. Άρα παρά τα μέτρα, ο αριθμός των κρουσμάτων έχει διπλασιαστεί.

Όλα τα παραπάνω, θα εξακολουθούν να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 έως τις 05:00 και όλα τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας που αφορούν τις περιοχές υψηλής επιτήρησης.

Κλείνουν καταστήματα και Γυμνάσια 

Επιπρόσθετα, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, καθώς και των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ.

Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα super market, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία.

Αναστέλλεται, επίσης, η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των Γυμνασίων. Όλα τα σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλε-εκπαίδευσης. Να σημειωθεί ότι τα Δημοτικά Σχολεία και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν δια ζώσης στους Δήμους Μυκόνου και Θήρας μόνο, λόγω της μη ανίχνευσης μεταλλάξεων, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αιτιών της διασποράς του ιού στα νησιά αυτά.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.