ΤΟΠΙΚΑ

Όλη η αλήθεια για την μονάδα της αιμοκάθαρσης, τα fake news και η αδιανόητη σύγχυση που δημιουργήθηκε.

Όλη η αλήθεια για την μονάδα της αιμοκάθαρσης, τα fake news και η αδιανόητη σύγχυση που δημιουργήθηκε.

Μείζονος σημασίας το θέμα που έχει δημιουργηθεί από το πρωί με το ενδεχόμενο να κλείσει η μονάδα αιμοκάθαρσης που λειτουργεί στο νησί.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση από όλους τους φορείς και ιδιαίτερα τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Κουκά που μίλησε άμεσα και σε πρώτο χρόνο  τόσο με τη διοίκηση του ομίλου όσο και προσωπικά με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοίδη, που έδειξε αμέριστο ενδιαφέρον για το θέμα.

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αφορά ένα ζήτημα  του Υπουργείου Υγείας – καθώς εκκρεμεί μια απόφαση έτσι  ώστε να είναι σύννομη η λειτουργία του κέντρου.

Γίνονται προσπάθειες ώστε άμεσα να ψηφιστεί ο νόμος που θα προβλέπει τον ακριβή αριθμό των ειδικοτήτων που απασχολούνται στο κέντρο και παρά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες τουλάχιστον για τις επόμενες δεκαπέντε μέρες δεν  υπάρχει θέμα να κλείσει μονάδα.

Οι πιέσεις απο την πλευρά του Δήμου Μυκόνου για τα διαδικαστικά προς την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου (κατόπιν παραπομπής από τον Υπουργό) ήταν έντονες όπως αναφέρουν οι πληροφορίες και σύντομα θα έχουν αποτέλεσμα.

Δεν είναι οικονομικό το θέμα όπως λανθασμένα κάποιοι παραπληροφορούν.

Όλοι είναι  από πάνω από το ζήτημα και έχει δημιουργηθεί μια ένταση ξανά στο νησί άνευ λόγου και αιτίας.

Απαράδεκτος παράλληλα είναι  ο τρόπος της ενημέρωσης των ασθενών σήμερα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.